Stopp overformynderiet

Foreldre skal til enhver tid bli fortalt hva som er best for deres barn.

SUKKER FORBUDT: «Baker mor en kake med mye sukker skal hun nærmest bli uglesett og utstøtt», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Scanpix
SUKKER FORBUDT: «Baker mor en kake med mye sukker skal hun nærmest bli uglesett og utstøtt», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye bra i norsk skole, og det er strålende at det nå er full barnehagedekning i landet vårt. Det som ikke er fullt så bra er at fanatismen på enkelte områder har nådd skole og barnehage. Og foreldre skal til enhver tid bli fortalt hva som er best for deres barn.

Det har kommet så langt at det nesten minner om Mao Zedongs teori: «Massene vet ikke sitt eget beste, vi derimot vet hva som er best for massene.»

I disse dager er det foreldremøter rundt om i det ganske land. Og nettopp fordi man er ansvarsfull forelder går man på disse møtene. Man forventer informasjon, dialog og samarbeid mellom institusjon og forelder. Men hva er det egentlig som skjer? Jo, et overformynderi uten sidestykke, en fanatisme som overkjører foreldrenes rolle og som fullstendig skakkjører barnas holdning til et sunt kosthold.

Foreldre er som regel oppegående, reflekterte, kreative mennesker som vil sitt barns beste. Og foreldre anno 2011, er et opplyst folk hva sunt kosthold og god helse angår.

En ting er at skolen oppfordrer foreldre til å samkjøre mobilinnkjøp til sine barn, en helt annen ting er når skolen og barnehagen skal legge seg opp i hva man serverer i bursdager. Baker mor en kake med mye sukker skal hun nærmest bli uglesett og utstøtt, for nå er det sukkerfrie bursdager med stangselleri og yoghurt naturell som dipp, som skal gjelde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer