Stopp Reiten-jakta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPSJONER: Striden rundt avviklingen av Hydros opsjonsprogram har fått sin konklusjon. Bedriftsforsamlingen har akseptert styrets håndtering og løsningen som innebærer at ledelsen frasier seg mindre deler av opsjonsgevinstene. Men for noen er dette åpenbart ikke nok. De har fått ferten av sitt egentlige bytte; generaldirektør Eivind Reiten.

Jeg deler de sterke reaksjonene på måten opsjonsprogrammet ble avviklet på. Det er helt uforståelig at ledere som skal over i ny jobb i den fusjonerte StatoilHydro, skal få opsjonsgevinster som om de fortsatt hadde arbeidet i Norsk Hydro. Derfor var næringsministerens reaksjon helt på sin plass.

Eivind Reiten har lenge vært omdiskutert i politiske miljøer. At Norsk Hydro under hans ledelse har hatt svært gode resultater og en betydelig verdiøkning, blir lite verdsatt i politiske kretser, så lenge han oppfattes som for lite var overfor det de mener er «politiske signaler». Derfor var det en del folk som hadde problemer med å svelge det som er ganske normalt ved fusjoner mellom Statoil og Norsk Hydro, at den ene konsernsjefen blir konsernsjef, mens den andre blir styreleder. Nå øyner man muligheter til omkamp om noen regjeringen har fått stortingets tilslutning til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer