Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Sjaman Durek

Stopp Sjaman Dureks bok på norsk!

Det er ondskapsfullt å påføre syke, pårørende og etterlatte denne belastningen, og boka burde bli forbigått i stillhet både av norske forlag og media.

SÅRENDE: I sin bok påstår Durek Verrett at kreft er selvpåført og hovedårsaken er et ønske om å dø, fra den som blir rammet. At Cappelen Damm velger å bidra til å spre denne ekstremt sårende og støtende «galskapen», er for meg helt uforståelig, skriver innsenderen. Her er Verrett med sin kjæreste i Marbella i august. Foto: Splashnews / NTB Scanpix
SÅRENDE: I sin bok påstår Durek Verrett at kreft er selvpåført og hovedårsaken er et ønske om å dø, fra den som blir rammet. At Cappelen Damm velger å bidra til å spre denne ekstremt sårende og støtende «galskapen», er for meg helt uforståelig, skriver innsenderen. Her er Verrett med sin kjæreste i Marbella i august. Foto: Splashnews / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Opprop til Cappelen Damm!

Vis omtanke med pårørende og kreftsyke barn og voksne!

I media har vi i det siste hørt utdrag fra den såkalte «sjaman» Dureks nye bok «Spirit Hacking». Den er full av masse alternative tanker om «spirits» og andre krefter som påvirker våre liv.

Det er opp til enhver å tro på slikt eller ikke, det skader ingen at noen, inkludert vår prinsesse, er «litt utafor boksen» på disse områdene.

Men, i boka påstår sjamanen at sykdommen kreft er selvpåført og hovedårsaken er et ønske om å dø, fra den som blir rammet. Det er lettest å få dette bekreftet hos barn som får kreft, skriver sjamanen, da de ofte er mer åpne om ønsket om å dø og hvorfor.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Å skrive noe slikt i en offentlig publikasjon, som av forlaget Cappelen Damm defineres som «sakprosa», grenser til ondskapsfullt. Men viktigst av alt er vel den emosjonelle påkjenningen det vil gi både den syke selv og de pårørende. Hvert år får rundt 200 barn under 18 år kreft i Norge og ca. 40 av disse vil ikke overleve sykdommen.

At Cappelen Damm som et seriøst forlag, velger å bidra til å spre denne ekstremt sårende og støtende «galskapen», er for meg helt uforståelig. Det er ondskapsfullt å påføre syke, pårørende og etterlatte denne belastningen, og boka burde bli forbigått i stillhet både av norske forlag og media. Honnør til Dagbladet som omtalte boka med overskriften «Gal manns tale»

Herved en oppfordring til Cappelen Damm om å ikke utgi boka, disse kronene bør dere klare dere uten. Dersom de gjør det, vil min klare oppfordring være, ikke kjøp denne boka og:

Boikott Cappelen Damm!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media