Stopp skjenkinga - kom først i køen

Kulturrådet liker dårlig de nye alkoreglene.

ALKOHOLPOLITIKK: Stortinget pålegger Kulturrådet å prioritere alkoholfrie musikkarrangement når pengene skal tildeles. Dermed kan Parkteateret potensielt bli plassert lengre bak i køen ved neste tildeling. Her fra Madrugada-konsert i 2005.
Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
ALKOHOLPOLITIKK: Stortinget pålegger Kulturrådet å prioritere alkoholfrie musikkarrangement når pengene skal tildeles. Dermed kan Parkteateret potensielt bli plassert lengre bak i køen ved neste tildeling. Her fra Madrugada-konsert i 2005. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I statsbudsjettet for 2012 slås det fast at Kulturrådets arrangørordning skal gi en fordel til de som søker om støtte til alkoholfrie konserter:

«Støtte til konsertarrangement uten aldersgrense og uten inntekter fra alkoholsalg skal prioriteres», står det i budsjettet.

Arnfinn Bjerkestrand, leder i Norsk Kulturråds utvalg for musikkfestivaler, mener pålegget er en utfordring.

- Det kan bli en tøff oppgave om vi skal finlese regnskap for å se om arrangøren har alkoholinntekter. Det kan være forskjell på å selge alkohol, og å ha synlige inntekter på alkohol, sier Bjerkestrand, som synes dette er intrikate forhold.

Vises ikke i regnskap De arrangementene som skjuler alkoholinntektene i regnskapet, vil bli vurdert til å ikke tjene penger på alkoholsalg.

Barinntektene føres ofte under «annen inntekt», andre outsourcer salg av forfriskninger, informerer Bjerkestrand. Begge ganger blir det alkohol på arrangementet, men ikke på papiret.

- For publikums opplevelse betyr det selvsagt ingenting hvem som får inntektene fra barsalget. Er hensikten med Stortingets pålegg at publikum ikke skal ha tilgang på øl, er det isåfall helt fånyttes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer