DEBATT

Stopp snikfjerningen av fedrekvoten

LIKESTILLING: Solveig Horne må lukke øynene hardt igjen om hun skal tro på det hun selv sier.

UTRYDNINGSTRUET? Pappaer på trilletur på formiddagen kan bli en utrydningstruet gruppe dersom Solveig Horne får det som hun vil, skriver kronikkforfatteren. Foto: Ingeborg Øien Thorsland / NTB Scanpix
UTRYDNINGSTRUET? Pappaer på trilletur på formiddagen kan bli en utrydningstruet gruppe dersom Solveig Horne får det som hun vil, skriver kronikkforfatteren. Foto: Ingeborg Øien Thorsland / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Likestillingsministeren ønsker seg en ordning som vil gjøre det enkelt for far å overføre sine permisjonsuker til mor. Pappaer på trilletur på formiddagen kan bli en utrydningstruet gruppe dersom Solveig Horne får det som hun vil.

Det er ikke alltid vi politikere kan se tydelige og konkrete resultater raskt av det vi bestemmer. Noen ganger gjennomfører vi ting uten at vi kan være helt sikre på at resultatet vil bli som vi ønsker. Andre ganger må vi ombestemme oss og gjøre ting på en annen måte fordi vi ser at det vi bestemte ikke virker etter hensikten. For samfunnet er komplisert, og det er ikke alltid enkelt å spå resultatet av politiske vedtak.

Med fedrekvoten er det annerledes: Det er så klare sammenhenger at man må knipe igjen øynene for å ikke se dem. Før 1993 tok svært få norske fedre ut permisjon med barna sine. Da fedrekvoten ble innført, førte det til at flertallet av pappaene tok ut permisjon. Hver gang fedrekvoten har økt, har den reelle tiden fedrene er hjemme med barnet sitt, også økt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer