Stopp spiralen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG LEVER

40 millioner mennesker på flukt. Artikkel 14 i FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene sier at alle som blir forfulgt har rett til å søke og ta imot asyl i et annet land. Likevel stenger landene i Europa sine grenser for verdens flyktninger, ved å stadig avgrense denne retten. Italia returnerer hundrevis av båtflyktninger til Libya uten å gi noen av dem muligheter til å søke om asyl. Flere land har tatt til orde for å opprette leire for flyktninger utenfor Europas grenser. Kravene for å få innreisepapir blir skjerpet, slik at den eneste veien til sikkerhet for mange er å delta i umenneskelige forsøk på å bli smuglet inn i Europa.

DANMARK GJENNOMFØRTE

i 2001 en sterk innstramming av sin asylpolitikk, og politikere i Sverige og Norge har vist til at denne innstrammingen kan ha gjort dem selv til mer attraktive mål for asylsøkere til Skandinavia. Med denne begrunnelsen har Sverige og Norge innført sine egne innstramminger, som i sum har ført til at asylpolitikken i Skandinavia har blitt mye strengere de siste årene. I Norge er det gjennomført eller planlagt en lang rekke tiltak som setter oss i fare for å bryte med menneskerettighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.