UTSATT: Programmet «Nabolaget» med Alex Rosen og Vibeke Klemetsen. Fot'o: TV 2
UTSATT: Programmet «Nabolaget» med Alex Rosen og Vibeke Klemetsen. Fot'o: TV 2Vis mer

Stopper nytt Alex-program

Kulturdepartementet satte ned foten.

(Dagbladet): I april skulle du egentlig få se Alex Rosen og Vibeke Klemetsen dele ut store pengepremier til ildsjeler landet rundt i Norsk Tippings nye show «Nabolaget» på TV 2. Men etter at det statlige tippeselskapet i siste liten gjorde endringer i lotterikonseptet, satte Kulturdepartementet foten ned, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Det nye spillkonseptet handler om at spillerne som geografisk er bosatt nærmest vinneren av førsteprisen på en million kroner, vinner andreprisene på hundre tusen kroner.

«Vinner du, vinner naboen - vinner naboen, vinner du» er slagordet.

Stoppet pga ESA I TV-programmet som er bygget rundt det nye lotteriet skal Klemetsen reise Norge rundt på jakt etter historier om godt naboskap, mens Rosen får æren av å oppsøke vinnerne og frambringe det glade budskap.

Når programmet likevel ikke kommer på skjermen som planlagt, handler det om at Kulturdepartementet ikke vil behandle søknader om nye spill eller endringer i spill så lenge EFTAs overvåkingsorgan ESA jobber med å behandle Norsk Tippings monopol på pengespill i Norge.

EFTA er frihandelsforbundet som knytter Norge, Island, Sveits og Liechtenstein sammen med EU.

- Norsk Tipping ønsket blant annet å legge om fra en løsning primært basert på abonnement til en løsning primært basert på salg av enkeltkuponger. En slik løsning er bedre tilpasset Norsk Tippings øvrige spilltilbud, forklarer kommunikasjonsrådgiver Andreas Selliaas til Dagbladet.

- Men når Kulturdepartementet ikke ville behandle søknaden handler det ikke spesifikt om dette konseptet, men at departementet har lagt lokk på behandlingen av alle spillsaker så lenge ESA jobber med norsk spillpolitikk, sier han.

Fleksible Blant de som blir skadelidende på grunn av utsettelsen, er de humanitære organisasjonene som skulle få deler av overskuddet fra spillet: Røde Kors, Redningsselskapet, Norsk Folkehjelp, Kreftforeningen, Norges Handikapforbund, Flyktninghjelpen, Nasjonalforeningen for Folkehelsen, Redd Barna, Norges Blindeforbund og LHL.

TV 2 tar imidlertid situasjonen med ro.

- Vi har fleksible sendeskjemaer, vi opplever stadig at programmer ikke blir klare til tiden, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til DN.