Stopper utbetalinger til Dimmu Borgir

Pengekrangel med sparket medlem.

I KONFLIKT: Dimmu Borgir har sparket to av medlemmene sine, bassist Vortex (nummer to fra venstre) og keyboardist Mustis (nummer to fra høyre). Nå starter en pengekrangel som kan ende i retten. FOTO: SCANPIX
I KONFLIKT: Dimmu Borgir har sparket to av medlemmene sine, bassist Vortex (nummer to fra venstre) og keyboardist Mustis (nummer to fra høyre). Nå starter en pengekrangel som kan ende i retten. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): I begynnelsen av september sparket Dimmu Borgir to av medlemmene sine, keyboardist Mustis (Øyvind Mustaparta) og bassist ICS Vortex (Simen Hestnæs).

Keyboardisten mener nå han har store beløp til gode fra resten av bandet. Mustis mener han skulle ha blitt kreditert som låtskriver på 19 sanger, og at han dermed har gått glipp av inntekter fra Tono (konsertspilling, radio og annen offentlig framføring) og NCB (plate- og internettsalg).

Dimmu Borgir er et av Norges mestselgende band noensinne, med drøyt to millioner albumsalg på verdensbasis.

Nå har Tono frosset alle utbetalinger til Dimmu Borgir i påvente av at saken skal få en løsning.

Betydelige beløpMustaparta har engasjert advokat Øystein Flagstad i advokatfirmaet Grette.

- Mustaparta ønsker å bli registrert som låtskriver hos Tono. I tillegg ønsker han erstatning for de utbetalingene som allerede er foretatt, som ikke har kommet ham til gode. Dette går tilbake til 1999, så det er snakk om betydelige beløp, sier Flagstad til Dagbladet.no.

Mustaparta har ikke blitt kreditert i det hele tatt for låtene på platene «Puritanical Euphoric Misanthropia» (2001) og «In Sorte Diaboli» (2007), til tross for at han mener å ha bidratt betydelig kreativt på disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer