Stoppet Durek - ga ut disse

Gjennom Cappelen Damms bokklubb Energica kan du kjøpe bøker hvor det hevdes at dødelige sykdommer skyldes et ønske om å dø.

STOPPET BOK: Cappelen Damm stoppet utgivelsen av Durek Verretts bok «Spirit Hacking» grunnet «problematiske avsnitt». I katalogen til bokklubben Energica finner vi imidlertid flere titler med tilsvarende påstander. Foto: NTB scanpix/faksimile
STOPPET BOK: Cappelen Damm stoppet utgivelsen av Durek Verretts bok «Spirit Hacking» grunnet «problematiske avsnitt». I katalogen til bokklubben Energica finner vi imidlertid flere titler med tilsvarende påstander. Foto: NTB scanpix/faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke gikk forlaget Cappelen Damm til det ekstraordinære skrittet å stoppe den norske utgivelsen av boka til den selverklærte sjamanen Durek Verrett.

Dagbladet hadde da i flere artikler skrevet om massiv kritikk fra medisinske fagfolk mot innholdet i boka «Spirit Hacking». Da forlaget stoppet boka, slo det fast i en pressemelding at bokas innhold reiste «betydelige etiske spørsmål som er relevante for Cappelen Damm som utgiver.»

«For eksempel er avsnittene som omhandler kreft svært problematiske, og de kan være sårende, og i ytterste konsekvens skadelige, dersom det som står der tas bokstavelig,» skrev forlaget.

Nå viser Dagbladets undersøkelser at denne boka langt fra er den eneste boka utgitt av Cappelen Damm som kommer med udokumenterte medisinske påstander.

Dagbladet har tatt for seg to forfattere som til sammen har gitt ut en rekke bøker på Cappelen Damm. Alle bøkene promoveres gjennom bokklubben Energica, som eies av Cappelen Damm.

Her fant vi blant annet følgende påstander:

- Kan ikke unndra ansvar

Slik beskriver Cappelen Damm selv forfatteren av boka «Medisinsk klarsynt», Anthony William, på sin hjemmeside:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.