Stoppet teaterforestilling etter å ha sett generalprøven

- Det ble ikke så bra som vi hadde håpet.

IKKE FORNØYD: Agnete Haaland tok avgjørelsen om å stanse stykket «Mot månen - vi skyter han ut» fordi hun mente det ikke var klart. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Agnete Haaland tok avgjørelsen om å stanse stykket «Mot månen - vi skyter han ut» fordi hun mente det ikke var klart. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Bergens Tidende skriver i dag at forstillingen «Mot månen - vi skyter han ut» på Den nationale scene ble stanset etter at teatersjefen så generalprøven. Stykket ble stanset i går og skulle egentlig ha premiere i kveld.

Teatersjef Agnete Haaland mente nemlig at stykket ikke var godt nok for det kjente teateret i Bergen.

Ikke nok tid - Det var riktig å stoppe stykket. Jeg tok avgjørelsen om å stoppe forestillingen under applausen på generalprøven. Jeg så at vi ikke var der vi skulle være. Det er synd, men det ble ikke så bra som vi hadde håpet, sier Haaland til BT.

Stykket ble utarbeidet som en monolog av skuespiller Tormod Løvold og regissør Ane Skumsvold. Skuespilleren brukte store deler av sitt eget liv i stykket som blant annet skulle handle om ensomhet.

Manusarbeidet begynte i desember, noe regissør Ane Skumsvold mener gjorde at de ikke fikk jobbet nok med stykket før premieren. Hun er enig i at stykket ikke er premiereklart.

- Til neste gang må vi begynne å skrive litt tidligere. Vi fikk ikke øvd lenge nok på det vi hadde skrevet før premieren, sier Skumsvold til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer