IKKE FORNØYD: Agnete Haaland tok avgjørelsen om å stanse stykket «Mot månen - vi skyter han ut» fordi hun mente det ikke var klart. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Agnete Haaland tok avgjørelsen om å stanse stykket «Mot månen - vi skyter han ut» fordi hun mente det ikke var klart. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stoppet teaterforestilling etter å ha sett generalprøven

- Det ble ikke så bra som vi hadde håpet.

(Dagbladet:) Bergens Tidende skriver i dag at forstillingen «Mot månen - vi skyter han ut» på Den nationale scene ble stanset etter at teatersjefen så generalprøven. Stykket ble stanset i går og skulle egentlig ha premiere i kveld.

Teatersjef Agnete Haaland mente nemlig at stykket ikke var godt nok for det kjente teateret i Bergen.

Ikke nok tid - Det var riktig å stoppe stykket. Jeg tok avgjørelsen om å stoppe forestillingen under applausen på generalprøven. Jeg så at vi ikke var der vi skulle være. Det er synd, men det ble ikke så bra som vi hadde håpet, sier Haaland til BT.

Stykket ble utarbeidet som en monolog av skuespiller Tormod Løvold og regissør Ane Skumsvold. Skuespilleren brukte store deler av sitt eget liv i stykket som blant annet skulle handle om ensomhet.

Manusarbeidet begynte i desember, noe regissør Ane Skumsvold mener gjorde at de ikke fikk jobbet nok med stykket før premieren. Hun er enig i at stykket ikke er premiereklart.

- Til neste gang må vi begynne å skrive litt tidligere. Vi fikk ikke øvd lenge nok på det vi hadde skrevet før premieren, sier Skumsvold til Dagbladet.

Sjefen tar ansvar Agnete Haaland vil ikke si om regissøren og skuespilleren fikk for kort tid til å jobbe med stykket, men sier til Bergens Tidende at det er hun som har ansvaret for at stykket ikke holdt mål.

- Det er en tøff avgjørelse. Det er mitt ansvar at vi ikke kom i havn, sier Agnete Haaland.

Tormod Løvold sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere forestillingstansen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram