Stor a-ha-opplevelse på Ullevaal

Med 23.200 tilhengere i ryggen inntok a-ha Ullevaal stadion til stormende jubel lørdag kveld. Like før klokken 23 gikk de av scenen som seierherrer.

På arenaen hvor det til vanlig er landslaget, Lyn eller Vålerenga som underholder, var det lørdag Morten Harket, Magne Furuholmen, og Paul Waaktaar Savoy som sørget for spill for galleriet.

Da den norske supergruppa avsluttet forestillingen på landskamparenaen med monsterhiten «Take on me», hadde festen vart i sju timer allerede. Saybia slapp til først, så fulgte Sondre Lerche, Big Bang, A Camp og nysirkustruppen Cirkus Cirkör.

Men først da hovedattraksjonen gikk på scenen i 21-tiden, kom den store scenen skikkelig til sin rett, med storslagent lysshow og allsang blant publikum.

- Tok av

- Det tok helt av! Publikum ville bare ha mer og mer, sier Linda Christoffersen til NTB. Sammen med ni venninner satt hun helt øverst, bakerst og kunne skue ut over folkehavet.

- Det var litt vanskelig å høre hva som ble sagt på scenen, men vi hadde kikkert. Likevel var det først da a-ha startet lysshowet vi så noe særlig. a-ha var veldig bra, selv om de kunne ha holdt på lenger, sier Christoffersen.

Siril Utle tok turen fra Bergen for å få med seg heltene på Ullevaals gress.

- Det var så stort å se dem live i Valhall i fjor, så jeg måtte bare reise. Jeg er kjempefornøyd, men de burde ha kommet opp på scenen en gang til, som de gjorde i fjor, sier Utle.

Selv om a-ha «bare» tok seg tid til tre ekstranummer, var det fornøyde konsertgjengere som strømmet ut i sommernatten, syngende på «fotballrefrenget» fra James Bond-låta «The living daylights».

Få problemer

Ikke siden den siste av 70-tallets tre Ragnarock-festivaler ble avholdt på Ullevål, er det blitt arrangert rockekonsert på landskamparenaen. Da publikum strømmet inn på arenaen lørdag, var det igjen klart for festival med sola fra skyfri himmel. Konsertarrangørene gjorde sitt for å hindre at det fine været skulle skape bekymringer med hensyn til fansens sikkerhet og helse.

Det ble blant annet satt i ekstra sanitetspersonell og sørget for vannforsyning både til drikke og avkjøling. Folk ble også oppfordret til å ta med hodeplagg og solkrem for å takle varmen.

- Det gikk bra, uten de store problemene. Vi er kjempefornøyde, konstaterer tidligere prosjektleder på Ullevaal stadion, Jack Hemmestad, etter endt dyst.

Også fra politiet får arrangørene gode skussmål. Ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt hørte de lite til festen på Ullevaal.

Lang turne

Konserten på Ullevaal markerte starten på turneen til a-ha i forbindelse med utgivelsen av det nye albumet «Lifelines». Etter reaksjonene fra fansen å bedømme, beviste bandet lørdag at det fortsatt har livets rett, nesten 17 år etter at a-ha toppet USAs hitlister 9. september 1985 med hiten «Take on me».

Allerede 11. juni skal gruppen spille i Helsingfors, før ny konsert i Stockholm to dager senere, og deretter København og Århus i Danmark. Turneen omfatter også Brussel, Paris, Barcelona, Royal Albert Hall i London, Moskva og Minsk. De skal også spille i S?ao Paulo i Brasil, i Vilnius, Warszawa, Hannover, Köln og Berlin før de avslutter det hele i Dublin 16. oktober NTB-Trygve Mellvang

Endelig: Etter syv timers show fikk publikum høre «Take on me».
Sydende sommerkveld: 23 000 publikummere inntok gressmatta på Ullevaal i går kveld.