- Stor dag for Norge

- En seier for Norge som kunst- og kulturnasjon, sier Trine Skei Grande.

VENSTRE-JUBEL: Venstre-leder Trine Skei Grande jubler for Munch-avtalen og skryter av SV som bidro til løsningen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VENSTRE-JUBEL: Venstre-leder Trine Skei Grande jubler for Munch-avtalen og skryter av SV som bidro til løsningen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): - Dette er en seier både for Oslos borgere og for Norge som kunst- og kulturnasjon. Nå får Norge et nytt og etterlengtet Munch-museum i Bjørvika, og samtidig får Oslo et nødvendig kjempeløft på Tøyen i Gamlebyen, sier Venstreleder Trine Skei Grande.

Roser SV Hun viser til at dette er i tråd med det Oslo Venstre vedtok på sitt årsmøte tidligere i år '
- Det er også grunn til å gi ros til både SV og det blågrønne byrådet i Oslo for å ha kommet frem til en meget god og konstruktiv løsning. Det er en uvanlig politisk konstellasjon, men så er det også et usedvanlig godt og konstruktivt politisk håndverk som ligger bak, sier Skei Grande.

Utfordrer regjeringen - Jeg vil nå utfordre den rødgrønne regjeringen til å matche Oslo sin områdesatsing på Tøyen økonomisk og samtidig sørge for at vi endelig får bygget Veksthuset på Tøyen. Jeg håper regjeringen nå vil opptre like konstruktivt som Oslo SV har gjort i denne saken, sier Skei Grande