Stor kveld med stort band

Arild Andersens europeisk kvintett med strålende avslutning på Oslo Jazzfestival.

AUTORITET: Arild Andersen Quintet rundet av Oslo jazzfestival med en lang og strålende lørdagskonsert på Nasjonal jazzscene, Victoria. FOTO: TERJE MOSNES
AUTORITET: Arild Andersen Quintet rundet av Oslo jazzfestival med en lang og strålende lørdagskonsert på Nasjonal jazzscene, Victoria. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Arild Andersens internasjonale kvintett debuterte med sin nåværende besetning på Kongsberg Jazzfestival i fjor sommer da den polske pianisten Marcin Wasilewski erstattet danske Carsten Dahl på omtrent den tida det tar å pakke en bag og komme seg fra Warzawa  til Kongsberg på raskeste vis. 

Nå er han fast i bandet, sammen med Andersens tre samarbeidspartnere gjennom mange år, den skotske saksofonisten Tommy Smith, den tyske trompeteren Markus Stockhausen og den franske trommeslageren Patrice Héral.

Lørdag kveld avsluttet bandet Oslo Jazzfestival foran et fullsatt Nasjonal jazzscene, Victoria.

Høynivå Det ble en avslutning som kvalitetsmessig sto i stil med festivalens Tony Bennett-start: Høynivå-musisering som til tross for uangripelig autoritet virker uanstrengt, leken og til tider fyrt opp av førstegangsfryd og pur spilleglede.

Uten sammenlikning for øvrig er Tony Bennett og Arild Andersen bærere av flere felles kvaliteter, mest slående evnen til å ivareta en melodis iboende kvaliteter med virkemidler som etter en livslang sorteringsprosess aldri får komme i veien for  selve musikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer