Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stor med konas vilje

LONDON (Dagbladet): - Jeg er svært stolt av alle rollene jeg har spilt, der jeg har fått lov å spille afroamerikaner. Jeg sliter ikke spesielt mye med at jeg er farget skuespiller. Jeg tror fargede kvinner har større problemer, sier Denzel Washington (43), den største fargede skuespilleren i Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Washington holdt på å gi opp skuespillerkarrieren da kona Paulette Pearson oppfordret han til å kjempe. Han fulgte konas råd.

Men selv i 1998 har Denzel Washington problemer med sitt hjemmepublikum. Som afroamerikaner møter han fortsatt mye motstand, selv om han hevder at han er stolt av sin bakgrunn, sine roller og sin posisjon i filmmiljøet i Hollywood.

Dagbladet møter den 43 år gamle stjernen på Dorchester Hotel i London. Denzel Washington er premiereklar med filmen «Fallen», hvor han spiller en ærlig politimann som slåss mot overnaturlige fenomener.

Holdninger

Denzel Washington er en utypisk filmstjerne. Han er jordnær, seriøs og tar til og med PR-jobbingen skikkelig alvorlig.

- Jeg føler at jeg må ha holdninger, og heldigvis er jeg kommet så langt at jeg selv kan bestemme mye av mitt profesjonelle liv. Den viktigste makten jeg har, er muligheten til å si nei, sier Denzel Washington.

Han er heller ikke redd for å tale den enorme filmindustrien i Hollywood imot:

- I England og Europa rekrutteres filmskuespillerne fra teaterscenene, og dette gjør at de er flinkere enn amerikanske filmskuespillere. Vi har utstillingsvinduene, andre har skuespillerne.

Bygger hus

Denzel Washington beskrives i Hollywood som en av de skuespillerne som virkelig jobber hardt og seriøst med yrket. Han er veldig produktiv, og i tillegg til alle jobbene får han tid til kone, fire barn og husbygging.

- Akkurat nå bygger vi hus, og jeg er utrolig opptatt av materialer, sier ha.

Han har vært gift med Paulette Pearson i mange år, og de har barna John David, Katia og tvillingene Malcom og Olivia.

- Du har en gang sagt at du aldri vil oppfordre dine egne barn til å gå til filmen. Står du på dette?
- De må selv bestemme, men jeg vil ikke oppfordre dem, sier Washington og forteller at det stort sett er kona Paulette som tar seg av barna.

- Hun ville virkelig ha barn på den tida førstemann ble født. Hun var moden for den rollen, og hun har gjort en utrolig god jobb. Hun var barnestjerne selv, men trakk seg tilbake da vi skulle ha barn.

Action

Denzel Washington mener den nye filmen «Fallen» er en spesiell film. Det viktigste for ham var imidlertid å lage action, slik at han kom seg bort fra biografifilmer.

- Jeg holdt på å bli mr. Biografi, og måtte bruke bremsene. Denne filmen er basert på et godt skrevet manus, og jeg hadde lyst til å gjøre filmen.

- Og når kommer den første komedien med Denzel Washington?
- Det er vanskelig å lage komedie, men hvis noen spør så kanskje, kanskje. Men jeg tror ikke jeg er særlig god i komedieroller...

DOBBELT GOD: Denzel Washington ønsker å være god i en god film. Ikke god i en dårlig film.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!