Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stor norsk rolle i «Broen»

Planleggingen av tredje sesong er i gang.

(Dagbladet): I kveld er det duket for den siste episoden i sesong to av den dansksvenske suksesserien «Broen», men allerede kan skaperne av TV-serien røpe at planleggingen av en tredje sesong er godt i gang.

- Vi venter på beskjed fra kanalene, som skal komme i januar. Serien har vært en kjempesuksess så det lover godt. Får vi et ja begynner innspillingen neste høst, forteller seriens skaper, Hans Rosenfeldt, til svenske Aftonbladet.

Får den tredje sesongen klarsignal vil den være sendeklar høsten 2015.

Nordmann i minst en rolle En forutsetning for at det blir en ny sesong av «Broen» er at skuespillerne Sofia Helin og Kim Bodnia, som spiller hovedkarakterene Saga og Martin, takker ja til å være med.

Rosenfeldt forteller til avisa at hovedrolleinnehaverne har blitt spurt om de vil være med, men at forhandlingene enda ikke er påbegynt:

- Begge er positive. Jeg tror det ville vært svært vanskelig å gå videre uten dem, de er en så stor del av «Broen».

I et intervju med NRK forteller manusforfatter Nikolaj Scherfig at minst en av de gjennomgående karakterene i tredje sesong vil være norsk:

- Vi synes det er veldig hyggelig at en så stor andel av norske tv-seere følger med på Broen. Derfor vil jeg avsløre at vi veldig gjerne vil putte noe norsk inn i den tredje sesongen.

Den norske skuespilleren Jakob Oftebro har hatt en sentral rolle i sesong to av serien, men måtte da snakke dansk.

Solgt til 135 land Første sesong av den dansksvenske samproduksjonen ble en kjempesuksess i hele Skandinavia og har avfødt både en meksikansk-amerikansk og en fransk-britisk nyinnspilling. I tillegg har 135 land kjøpt rettighetene til å vise originalversjonen av serien.

I forrige uke ble det lagt ut en offisiell teaser-trailer på Broens Facebook-side for kveldens sesongslutt, der den siste sekvensen har fått spekulasjonene til å svirre blant fansen.

På slutten av traileren sier nemlig Martin til Saga «Er du sikker på at det er meg?» og Saga svarer «Det vet du at jeg er».

I kommentarfeltet og på Twitter er det to populære «teorier» om hva dette kan bety. 

Noen påpeker at Saga muligens har pekt ut Martin som morderen, men enda fler tror at det kan være duket for romanse mellom de to, spesielt fordi de begge er nysingle i serien.

PAR: I TV-serien «Broen» tvinges politiet i Sverige og Danmark til å samarbeide. Foto: Scanpix Foto: Carolina Romare / SVT
PAR: I TV-serien «Broen» tvinges politiet i Sverige og Danmark til å samarbeide. Foto: Scanpix Foto: Carolina Romare / SVT Vis mer