Stor og spennende fortelling

Det er en stor og spennende fortelling Goddard tegner i sin tiende roman.

Trådene trekkes tilbake både til århundreskiftet og til et mord og en påfølgende henrettelse i 1947. Men hovedhandlingen foregår i 1981, da et selvmord river opp gamle sår i byen Truro i Cornwall.

Hengt

Christian Napier kommer tilbake til Truro som en annen fortapt sønn, for å feire sine foreldres gullbryllup og sin nieses bryllup. Men for Chris blir feiringen alt annet enn hyggelig. Hans barndomsvenn Nicky Lanyon dukker opp i en forsoffen tilstand og snakker usammenhengende om sin far Michael, som ble dømt til døden og hengt for drapet på Chris' grandonkel i 1947.

Morgenen etter blir Nicky funnet hengende fra et tre, og det ryster Chris så mye at han begynner å rote i det som skjedde for 35 år siden. For med dommen over Michael Lanyon, ble Chris og de andre i Napier-familien meget velstående mennesker.

Et forsøk på å grave opp fortidas mange godt gjemte hemmeligheter kan få uante konsekvenser for familien til Chris.

Glimrende

«Ingen vei tilbake» er en glimrende oppbygd thriller, som aldri finner det for godt å slippe taket i leseren. Den er en fryd fra første til siste side, for overraskelsene og de uventede vriene slutter egentlig aldri å komme.

Goddards oppfinnsomhet er stor, men aldri så stor at det blir påtatt, og boka holder derfor trygt på troverdigheten.