IKKE HJEMME: Lil Wayne har hatt flere plater på topp på den amerikanske albumlista og vunnet til sammen fire Grammy-priser. Foto: NTB Scanpix
IKKE HJEMME: Lil Wayne har hatt flere plater på topp på den amerikanske albumlista og vunnet til sammen fire Grammy-priser. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stor politiaksjon etter falsk rapport om skyting hos Lil' Wayne

Innringer sa at fire var skutt.

(Dagbladet): Politiet i Miami Beach hadde i kveld en stor aksjon mot huset til rapperen Lil' Wayne (32), etter at en innringer fortalte at han hadde skutt fire personer der.

Det hele viste seg imidlertid å være falsk alarm.

- Vi har gått gjennom hele huset, og vi har ikke funnet noen skuddofre eller skadede personer. Vi kan med sikkerhet si at det var en spøk, sier Ernesto Rodriguez ved Miami Beach-politiet til den lokale nyhetskanalen 7News.

Dermed ble politiet ofre for fenomenet «swatting», der personer ringer inn falske meldinger om at personer er blitt skutt eller drept.

- Som dere så i dag, så samlet det massevis av politistyrker. Dette er ingenting å le av, sier Rodriguez.

Plateselskapet Young Money skriver på Twitter at rapperen, som egentlig heter Dwayne Michael Carter, ikke var hjemme.

Lil Wayne' ble allerede som 9-åring tilknyttet sitt første plateselskap og har siden vokst seg stor i hele verden. Hans første soloalbum solgte mer enn 1 million eksemplarer i USA alene.

Rapperen er kjent for singler som «Lollipop», «A Milli» og «Got Money», og står for for flere bestselgende album som «Tha Carter III» og «Tha Carter IV».

I 2010 måtte han sone åtte måneder i fengsel for ulovlig våpenbesittelse, og rappet i låta «It's Good» om å kidnappe Beyonce og kreve løsepenger av Jay-Z.