Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stor ståhai

Middels ståhai i tam animasjonsfilm.

FILM: Når den lille fisken Oscar later som han har drept en hai, får han heltestatus i den terroriserte havbyen Østkanten. Men falsk suksess har sin pris, den også.

«Stor ståhai» er en slags animert versjon av «Gudfaren», hvor haiene er blodtørstige og altetende gangstere.

Oscar jobber på hvalvaskeriet, men føler at han fortjener større ting her i verden. Det unnlater han heller ikke å gjøre oppmerksom på til alle som vil høre.

Oscar skylder penger til sjefen Sykes (en oppblåst pinnsvinfisk), som igjen blir presset av mafiabossen Don Lino. Men Don Lino har sine egne problemer, han har to sønner, men bare Frankie har det rette hai-instinktet. Lenny er derimot en bløthjertet vegetarianer som viser omtanke for små reker.

Men så får Frankie et anker i hodet mens brødrene jakter på Oscar, og Lenny blir familiens framtidshåp. Oscar tar på sine side æren for at en fryktet hai ligger død på havbunnen, og får æresbetegnelsen «Haidreperen».

Så mye mer skjer ikke i «Stor ståhai», selv om filmen bare så vidt har begynt.

Selvsagt er det mange fiffige detaljer å more seg over, men en egentlig historie som vil noen vei har DreamWorks ikke kostet på seg. De som venter en ny og spennende undervannsanimasjon som «Oppdrag Nemo», kan spare seg besøket.

Filmen har jevnt over gode norske stemmer, med Jonna Støme som Oscar, Otto Jespersen som haipappa og Janne Formoe som Oscars kjære Angie.

FIFFIG: «Stor ståhai» er en slags animert versjon av «Gudfaren». Mange fiffige detaljer å more seg over.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media