Storaksjon mot tysk nazi-musikk

45 000 plater beslaglagt.

VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Nazimusikk har vært viktig for å rekruttere folk til nynazistiske miljøer, hevder tyske myndigheter. Her samlet ekstremister seg i Minneapolis i 2006. FOTO: SCANPIX/AP
VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Nazimusikk har vært viktig for å rekruttere folk til nynazistiske miljøer, hevder tyske myndigheter. Her samlet ekstremister seg i Minneapolis i 2006. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tysk politi har gjennomført en stor aksjon for å slå ned på nazipropaganda.

I løpet av dagen har det blitt gjennomført razzia mot drøyt 200 leiligheter, og over 45 000 plater er beslaglagt, skriver nyhetsbyråene Reuters og AP.

Nynazistisk musikk - representert ved band som Macht und Ehre og Bound for Glory - har tradisjonelt vært en viktig rekrutteringsarena for ekstreme grupperinger, og Tyskland har strenge lover mot spredning av slikt materiale.

Det er riktignok ikke ulovlig å eie plater med nynazistiske tekster, men det er ulovlig å distribuere dem, ifølge Deutsche Welle.

- Musikk representerer en inngangsport som mange unge mennesker lures inn gjennom. Millioner av euro blir årlig brukt på å produsere og distribuere slike plater, sa statsadvokat Siegfried Mahler på en pressekonferanse i dag. Dagens aksjon skal ha vært en fortsettelse på et initiativ som ble startet i 2007, da politiet opprettet en egen enhet som skulle overvåke salget av slik musikk. I to år har denne gruppen analysert data om hvem som kjøper og selger platene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer