VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Nazimusikk har vært viktig for å rekruttere folk til nynazistiske miljøer, hevder tyske myndigheter. Her samlet ekstremister seg i Minneapolis i 2006. FOTO: SCANPIX/AP
VIKTIG FOR REKRUTTERINGEN: Nazimusikk har vært viktig for å rekruttere folk til nynazistiske miljøer, hevder tyske myndigheter. Her samlet ekstremister seg i Minneapolis i 2006. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Storaksjon mot tysk nazi-musikk

45 000 plater beslaglagt.

(Dagbladet.no): Tysk politi har gjennomført en stor aksjon for å slå ned på nazipropaganda.

I løpet av dagen har det blitt gjennomført razzia mot drøyt 200 leiligheter, og over 45 000 plater er beslaglagt, skriver nyhetsbyråene Reuters og AP.

Nynazistisk musikk - representert ved band som Macht und Ehre og Bound for Glory - har tradisjonelt vært en viktig rekrutteringsarena for ekstreme grupperinger, og Tyskland har strenge lover mot spredning av slikt materiale.

Det er riktignok ikke ulovlig å eie plater med nynazistiske tekster, men det er ulovlig å distribuere dem, ifølge Deutsche Welle.

- Musikk representerer en inngangsport som mange unge mennesker lures inn gjennom. Millioner av euro blir årlig brukt på å produsere og distribuere slike plater, sa statsadvokat Siegfried Mahler på en pressekonferanse i dag.

Dagens aksjon skal ha vært en fortsettelse på et initiativ som ble startet i 2007, da politiet opprettet en egen enhet som skulle overvåke salget av slik musikk.

I to år har denne gruppen analysert data om hvem som kjøper og selger platene.

- Målet har vært å avdekke hele distribusjonsstrukturen, fortalte etterforskningsleder Carsten Voss på pressekonferansen.

En 34-åring fra Baden-Württemberg er mistenkt for å ha organisert mesteparten av det illegale markedet i Tyskland.