Storartet melodrama

Praktfullt fransk melodrama om kjærlighet og død.

Frankrikes kanskje beste mannlige skuespiller, Daniel Auteil, får lov til å briljere som egenrådig kaptein med evnen til å elske i denne fortellingen fra de karrige franske koloniøyene ved Newfoundlands fiskebanker. Og filmen er en firkant-kjærlighetshistorie mellom kapteinen, hans kone, deres fange og en giljotin.

Dette er storslått, intelligent melodrama i kostymer og med en filming der hvert eneste bilde bidrar til å drive historien framover.

Neel Auguste er fiskeren som i fylla begår et grusomt og meningsløst drap. Han dømmes til døden i giljotinen, men den lille fiskerkolonien St. Pierre har ingen giljotin, langt mindre en bøddel. Neel Auguste må vente til det korrekte drapsinstrumentet kommer med båt. I mellomtida bestemmer kapteinens kone, spilt av Juliette Binoche, seg for å ta seg av, kanskje rehabilitere, drapsmannen.

Regissør Patrice Leconte har tidligere blitt hyllet for filmer som «Frisørens ektemann» og «Piken på broen». Han synes å sette sin ære i å overraske i nye sjangrer hver gang han lager film, og overbeviser her med intenst kostymedrama der lynskarpe replikker hogger inn i den sosiale etiketten i den småborgerlige kolonien, ettersom uroen over drapsmannens utvikling og kapteinfruens prosjekt sprer seg. Replikkene kan være studier i ordkunst og ordspill, og har stilt store - til tider for store - utfordringer til filmens tekster.

<B>STORSLÅTT MELODRAMA:</B> Filmen er en praktfull fransk melodrama om kjærlighet og død.