Storartet og vakker

Denne innspillingen av «Requiem» blir en av Verdi-jubileets store utgivelser.

Man behøver ikke å være synsk for å spå at denne innspillingen av «Requiem» blir en av Verdi-jubileets store utgivelser. Valerij Gergijev har mobilisert hele uttrykkskraften i Kirov-operaens kor og orkester, som ikke minst består i en formidabel evne til å fange øyeblikkets omslag.

Slik avdekker han underjordiske forbindelser mellom russisk og italiensk patos og formidler hele uttrykksregistret i Verdis dødsmesse, fra dødsangst til himmelsk forsoning. Samtidig har han hentet inn hva som må være den vakrest tenkelige solistkvartetten i dette verket. Hver for seg og sammen tegner de sterke individuelle portretter, der også Andrea Bocellis stemme er fri for det grumsete føleriet som har preget andre innspillinger med stjernetenoren.

Og over det hele troner Renée Fleming, med nyanser som du aldri har hørt før.

Decca lever opp til sin aller høyeste standard med et varmt og samtidig helt transparent lydbilde. Slik blir dette den første «Requiem»-innspillingen på mange, mange år som lever opp til Giulinis legendariske fra 1964 med Schwarzkopf og Ludwig (tilgjengelig på EMI) og Fritz Reiners fra 1960 (tilgjengelig på Decca), med Leontyne Price og Jussi Björling.