Storartet om Dustefjerten

Rune Belsviks forunderlige figurer har blomstret siden siste utgivelse. Leseren blir hensatt i en humrende salighet, skriver Dagbladets anmelder Mette Hofsødegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er tydelig at nå var Dustefjert-reservoaret fylt til randen igjen for Rune Belsvik. Derfor sender han ut vidunderfortellingen «Dustefjerten og den store sommarferieturen», sju år etter siste Dustefjert.

Har blomstret

Det forunder meg ikke om Belsvik er inspirert av å ha sett figurene sine utfolde seg på teaterscenen. For der har de også blomstret siden forrige utgivelse, og bekreftet hvilke kvaliteter som bor i typegalleriet, i settingen og den helt spesielle kombinasjonen av smålåten og storartet dramaturgi.

Det er sommer og ferietid i Det vesle landet. Spørsmålene er mange: Skal reisen skje nedover elva eller opp mot fjellet? Vil Bollefisen være med? Er det noen vits for Holesnusken å jobbe så hardt når han er alene igjen i det lille landet? Og så skjer det noe vidunderlig med Andungen i løpet av den store sommarferieturen.

Rikt utstyrt

Det er ingen litterær hemmelighet at de store livsspørsmålene kan skrives inn i en ganske så hverdagslig ramme. Men denne kunsten beherskes bare av de aller beste fortellerne.

Belsviks historier om Dustefjerten, Bollefisen, Holesnusken, Oktava, Kavringreven, Andungen og Berghøna gir leseren mening på ulikt vis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.