Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storås er igang

I dag begynner årets Storåsfestival. For tredje år på rad blir den lille bygda i Sør-Trønderlag invadert av flere tusen musikkelskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Ellers i året er innbyggertallet i Storås i overkant av 300. I dag og fram til søndag vil det være mangedoblet. MANGE doblet, om en skal være presis.

Band folk ikke vet de liker

- Dette er ei lita bygd med en stor festival, forteller festivalsjef Per Tronsaune. Og festivalen har vokst siden sist. I år spiller 45 band fra 8 land. Aller lengst har Electric Eel Shock reist, som kommer fra Japan.

- Vi har de store bandnavnene, som The Cardigans og DumDum Boys. Men vi har også mange av de bandene folk ikke vet at de liker, sier Tronsaune.

Festivalgangerne vil ikke bare få musikalsk underholdning. Her skjer ting overalt, sier Tronsaune. - Vi har 50 nysirkusartister som skal ha arrangerte og spontane forestillinger rundt om på området.

Elgburger

- Storås er den festival i Norge som gir den beste totalopplevelsen. Her rendyrker vi annerledeshet og lokale særtrekk, sier Tronsaune.

Lokal er også maten. Om du våkner i morgen med dundrende hodepine og en hunger etter den kjente hamburgeren fra den gyldne M, må du gå langt. På Storås får du elgburger og saueknoke. Eller vaffelkake for den som foretrekker det mer kjente.

KOMMER TIL STORÅS: The Cardigans og DumDum Boys. Foto: SCANPIX, JEANETTE LANDFALD
KOMMER TIL STORÅS: The Cardigans og DumDum Boys. Foto: SCANPIX, JEANETTE LANDFALD Vis mer

Men det er noe av poenget med Storås, å prøve det ukjente, i mat så vel som musikk.

- Du kjøper én billett og kan gå på det du vil, forteller Tronsaune. - Som ved et koldtbord er det bare å forsyne seg.