Storås-festivalsjefen går av

Skal konsentrere seg om booking.

(Dagbladet.no): Årets Storåsfestival, som ble avsluttet i går, ble den siste med Thomas Ryjord i sjefsstolen.

Ryjord går av som festivalsjef fra oktober, melder Adresseavisa. Men det skal ikke være noen dramatikk bak avgjørelsen.

Trenger flere folk

- Jeg skal fortsette å jobbe hundre prosent for Storåsfestivalen, som bookingsjef. Dette var noe jeg og styret bestemte oss for i vår, sier Ryjord til Dagbladet.no.

- Da jeg fikk tilbud om å bli festivalsjef høsten 2006, hadde jeg ett premiss for å si ja, nemlig at jeg fikk fortsette som bookingansvarlig. Men siden den gang har både omsetningen og arbeidsoppgavene doblet seg. Nå trenger vi flere folk, sier han.

Lavere billettsalg
Dermed er Storåsfestivalen på jakt etter ny festivalsjef. Ryjord skal fortsette som sjef fram til 1. oktober, og skal bruke tida på å ”evaluere, rydde og fikse”. Han er svært fornøyd med gjennomføringen av årets festival, selv om billettsalget var en god del lavere enn i fjor.

Da var over 10 000 publikummere innom festivalen både fredag og lørdag. I år har det på det meste vært 7000 mennesker innenfor portene.

Det til tross for at kunstnerisk ansvarlig Sveinung Sundli hentet inn både strippeshow og sirkus for å friste festivalgjengerne, i tillegg til musikken. Det er for tidlig å si hva nedgangen i billettsalget vil ha å si for festivalen økonomisk.

Storås-festivalsjefen går av

- Det er klart at nedgangen er en økonomisk faktor. Men dette er noe vi skjønte i god tid før festivalen startet. Vi gjorde en del nødvendige tiltak, som nok vil være til hjelp, sier Ryjord.

BRØD OG SIRKUS: Et gatesirkus fra India var blant attraksjonene på Storåsfestivalen i år. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
BRØD OG SIRKUS: Et gatesirkus fra India var blant attraksjonene på Storåsfestivalen i år. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
GÅR AV: Thomas Ryjord har de siste årene vært både festivalsjef og bookingansvarlig for Storåsfestivalen. Fra oktober av slutter han som festivalsjef.
STRIPPER: Caroline Andersen skapte debatt da hun ble hentet inn for å strippe på festivalen.