Storåsfestivalen ikke bekymret for Doherty

Satte sprøyte på flydo.

- STOLER PÅ HAM: Storåsfestivalen velger å ha tillit til at Pete Doherty dukker opp i sommer, til tross for at han i går ble bøtelagt i Sveits for å ta dop på flyet. FOTO: EPA/JOELLE DIDERICH
- STOLER PÅ HAM: Storåsfestivalen velger å ha tillit til at Pete Doherty dukker opp i sommer, til tross for at han i går ble bøtelagt i Sveits for å ta dop på flyet. FOTO: EPA/JOELLE DIDERICHVis mer

||| (Dagbladet):
Skandalegrossisten Pete Doherty har flere ganger det siste året erklært seg nykter, og gjentatt at han ønsker å bli husket for musikken - ikke alle dop- og damehistoriene.

Helt til nå har han klart seg fint.

Igår kunne derimot BBC melde at Doherty var bøtelagt i Sveits etter å ha sperret seg inne på flydoen med en sprøyte. Doherty var ifølge vitner svært beruset da flypersonalet til slutt fikk ham ut.

- Jeg er ikke sjokkert, sier kommunikasjonansvarlig i Storåsfestivalen, Mats Paulsen.

De har, til tross for at Doherty har avlyst flere konserter enn han har spilt i Norge, booket soloartisten Pete Doherty som en av headlinerne i år. Paulsen forteller likevel om en rolig stemning på Storåskontoret.

- Putter ham i stampen
- Jeg tror ikke «nykter» for Pete Doherty nødvendigvis betyr å være dopfri. Han har ønsket å få fokuset over på musikken, og jeg tror faktisk han har skjerpa seg. Han har gått på så mange smeller i Norge etterhvert, at jeg regner med at han vil gjøre alt for å komme til oss, sier Paulsen.

Han forteller at de vil være ekstra påpasselige når, eller snarere hvis, den tidligere Babyshambles- og Libertines-vokalisten kommer.

- Vi skal gjøre vårt for at det er en dopfri Doherty som står på scenen i sommer. Vi får putte han oppi badestampen med en øl, humrer Paulsen.

- Tar det lugnt
Storåsfestivalen har ikke tatt noen spesielle forhåndsregler for å gardere seg mot en eventuell avlysning.

- Nei, vi har booket han som en hvilken som helst annen artist, og regner med at han kommer. Han har akkurat samme kontrakten som alle andre, og vi har heller ikke lagt noen plan B hvis det skulle skjære seg. Vi tar det helt lugnt, og koser oss med kaffen som alle andre morgener, avslutter Paulsen.