Storavskjed i NRK i kveld

Ikke bare Urix-Hansen som gir seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter fem år på skjermen som programleder for Urix på NRK, har programlederen Bjørn Hansen (69) i kveld sin siste sending.

Så populær har Hansen blitt, at han den siste tiden har fått sin egen fanklubb på Facebook. Eller som han selv sier det:

- Nja..vel, det er jo Urix-programmet som har fått en slik klubb. Men jeg tar det til meg jeg, fastslår han beskjedent overfor Dagbladet.no.

«Alle» slutter

Programlederen har bestemt seg for å gjøre sitt siste program til noe utenom det vanlige.

- Jeg har hatt ekstra mange forberedelser i dag, innrømmer han.

Ved siden av utenriksminister Jonas Gahr Støre, skal fire av NRKs avtroppende utenrikskorrespondenter bidra i kveldens utvidede utgave av Urix.

Etter år i tjeneste gir Arne-Egil Tønset (Moskva), Philip Lote (Kina), Odd Karsten Tveit (Midtøsten) og Jan Espen Kruse (USA) alle stafettpinnen sin videre, og Urix-Hansen har samlet dem alle i sin siste sending.

IKKE HELT BORTE: Han har sin siste kveld som programleder for Urix, men Bjørn Hansen har ingen planer med å gi seg ennå.  - Det blir ingen avskjedsdsfest i kveld, sier den populære programlederen. Foto: Siv Johanne Seglem
IKKE HELT BORTE: Han har sin siste kveld som programleder for Urix, men Bjørn Hansen har ingen planer med å gi seg ennå. - Det blir ingen avskjedsdsfest i kveld, sier den populære programlederen. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

Han fyller 70 til neste år og har vært journalist i 50 av dem. Nå mener Bjørn Hansen det er på tide å gi seg. Mens leken ennå er god, som han selv sier.

- Hva vil du savne mest med jobben på tv-skjermen?

- Nå er jeg jo ikke pensjonert ennå. Etter flere fine år i Urix - som er preget av et supert samarbeid med nære medarbeidere som Kari Aadna og Lasse Solberg - har jeg bestemt meg for at tiden er inne til å trekke meg. Alt må ta slutt en gang, men jeg skal ennå jobbe i NRK en god stund framover, påpeker han.

Dramatisk

Det Hansen husker best fra årene i Urix er da USAs daværende utenriksminister, Colin Powell, i 2003 kunngjorde at USA ville gå inn i Irak.

- Situasjonen fremstod som dramatisk og vi jobbet for fulle gir for å få det med i sendingen den kvelden. Powell talte i store ord om ødeleggelsesvåpenene i Irak, og var svært overbevisende. Siden viste det seg som kjent at alt var bygget på falske opplysninger. Det føltes sterkt, forteller programlederen.

Ingen fest

Etter den siste sendingen i kveld har Hansen ingen planer om å markere sin avskjed med Urix.

- Nei, da skal jeg hjem og slappe av. Det er en ny dag i morgen. Jeg skal opp og lage kommentar til Verden på lørdag. Også skal jeg rydde skrivebordet mitt. Siden er det sommerferie på meg, sier den populære programlederen.

Etter ham er det forfatter og journalist Sigrun Slapgard som overtar aktualitetsprogrammet.

- Hun er en meget kompetent utenriksmedarbeider, så det kommer til å gå strålende, tror Hansen.

FACEBOOK: Han har fått seg egen fanklubb på Facebook den siste tiden.
OVERTAR: - Sigrun Slapgård kommer til å gjøre en strålende jobb som arvtaker i Urix, mener Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer