Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Storband-«Stjernekamp» låt for låt

Her er anmeldelsene.

STORHET: Maria Haukaas MIttet var kveldens storband-storhet. Foto: NRK
STORHET: Maria Haukaas MIttet var kveldens storband-storhet. Foto: NRK Vis mer

Trine Rein med «Deedle's Blues» av Diana Schuur 
  Det blir ikke en større motsetning enn Rein og scat. Trine går hardt inn for å kanalisere fraseringene til den blinde jazz-sangeren Diane Schuur, og treffer tonene godt. Følelsene derimot, uteblir. For mye av energien hennes går mot å synge høyt enn å føle teksten, så det hele blir en statisk og forglemmelig opptreden.

Tommy Fredvang med «Uptown Funk» av Mark Ronson og Bruno Mars
Det er vanskelig å ikke fenge med denne perlen av en låt, men det virker som at Fredvang har brukt langt mer tid på å øve inn dansetrinnene enn å synge låta. Både påtatt og presset karaoke-vibb mer enn en genuin glede i sangen. Dansingen er dessverre ikke god nok til å redde showet og funken uteblir totalt. Her hadde det ikke hjulpet å være dævhørt engang.

Knut Erik Østgård med «That's Life» av Frank Sinatra
Reklame-låta si det. Men herregud som Østgård formidler da! Han har en både arrogant og sliten framtoning som går som hånd i hanske med storband-følelsen. Strupen hans er dyppet i både livserfaring og Martini, og han gjør absolutt null skam på Sinatra. Kveldens første opptur! 

FUNKLØST: Tommy Fredvang mislyktes med å tolke Bruno Mars
FUNKLØST: Tommy Fredvang mislyktes med å tolke Bruno Mars Vis mer

Celine Helgemo med «Let The Good Times Roll» av Quincy Jones
  Hun kunne kanskje ha kledd seg mer til rollen. Celine har en stødig stemme full av selvstillit, men framtoningen bærer ikke storband-tilliten godt nok. Det tvungne gliset og veivingen av hendene er ikke classy - og bærer karaoke-vibben videre fra Fredvang.

Eirik Søfteland med «Fly Me To The Moon» av Frank Sinatra
Ikke det mest overraskende låtvalget, nei. En snarvei inn til folkets hjerter, men også en utfordrende låt å stikke seg ut med. Men Søfteland er en sjangerkameleon og takler låten på Bubléisk vis. Litt pregløs start, men han eier virkelig scat-partiet og slutten. Farmor kan være fornøyd.

Øystein Wiik med «Mr. Bojangles» originalt av Jerry Jeff Walker
Dette har ikke vært en lett konkurranse for Wiik. Det er et spennende låtvalg, en følsom låt som har blitt foreviget av Nina Simone. Store sko å fylle for Wiik, men han tror virkelig på teksten han synger. Dette er første gang jeg har hørt ham formidle genuine følelser i konkurransen. Tidvis veldig teatralsk, med stemmegir og Bob Fosse-bevegelser - men det er også en fantastisk sjarmerende storband-drakt.

Storband-«Stjernekamp» låt for låt

Maria Haukaas Mittet med «Orange Colored Sky» av Natalie Cole

For en selvtillit! Stemmen til Mittet er skapt for det her, og er akkurat elastisk nok til å takle gospel-fraseringene uten å presse de i hjel. Hun eier scenen i sin blå kjole, grasiøse bevegelser og enorme prakt. Hun forvandler stuen om til en glamorøs cocktail-bar. Greit, hun bomma litt på slutten, men det gjør ingen verdens ting. Kveldens foreløpige storband-storhet!

Martin Halla med «How High The Moon» av Ella Fitzgerald

Storband-«Stjernekamp» låt for låt

Halla er konkurransens kanskje mest fullkomne og fleksible sanger, på tross av at han snublet totalt sist lørdag. Han gjør det ikke lett for seg selv ved å velge en låt av Ella Fitz. Dressen får ham til å ligne noe som har hoppet rett ut av en Mad Men-episode. Stemmen hans er også skreddersydd til dette, og er både vuggende og sterk - men blir litt for motstandsløs i lengden. Og scat-partiet er sykt masete. Men ellers fint å se Halla i form igjen, men dette ble litt kjedelig.

Heidi Gjermundsen Broch med «The Greatest Love Of All» av Scott Bradlees Postmodern Jukebox

Jeg var i utgangspunktet svært bekymret for denne, da denne versjonen av låten er utrolig stressende, men Broch åpner elegant og gjør det hele spennende med små taktskifter og enorm stemmestyrke. Hun synger, høyt, lavt, hardt og mykt - UTEN å glemme å formidle teksten. Praktfullt. Man skulle tro hun hadde gjort det her i 60 år.

Vis mer

Publikum var enige med anmelder angående Fredvang og Helgemo, men uenige om at Øystein Wiik fortjente å gå videre. Han ble stemt ut av «Stjernekamp» i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media