Storbritannia får norsk MGP-hjelp

Trønderske låtskrivere skrev om popnasjonens MGP-låt. - Den låt utdatert, sier de.

FÅR TRØNDERSK HJELP: Simon Webbe og gruppa Blue representerer Storbrtannia i den internasjonale MGP-finalen i mai. Foto: SCANPIX
FÅR TRØNDERSK HJELP: Simon Webbe og gruppa Blue representerer Storbrtannia i den internasjonale MGP-finalen i mai. Foto: SCANPIXVis mer

Når boybandet Blue representerer Storbritannia i den internasjonale Grand Prix-finalen i mai, er det med ei låt det trønderske låtskriverkollektrivet Dsign Music har deler av æren for.

— «I Can» er i utgangspunktet laget av bandet selv, men vi har skrevet om refrenget og produsert den på nytt. Den låt litt utdatert og glatt, og vi har prøvd å gi den litt rocka sting, sier Robin Jenssen i Dsign til Adresseavisa.

Trønderkvartetten har tidligere jobbet med Blue-medlem Simon Webbes solokarriere, i tillegg til en rekke norske og internasjonale artister fra Jennifer Rush til Surferosa-Mariann.

Blue hadde sin storhetstid på starten av 2000-tallet, med hits som «Too Close» og «Breathe Easy». De ble gjenforent i 2009, og i januar ble de plukket ut av BBC for å redde popnasjonens ære i Eurovision Song Contest.

Storbritannia har ikke vunnet siden 1997, da Katrina and the Waves sang «Love Shine a Light». I Oslo i fjor havnet landet på sisteplass.