Storbritannia snur og gir Ai Weiwei visum

Den kinesiske dissidenten og kunstneren skal få et seks måneders innreisevisum.

FÅR VISUM: Kunsteren Ai Weiwei viser fram sitt verk «Sunflower Seeds» i London. Nå får han likevel innreisevisum i landet. Foto: NTB Scanpix
FÅR VISUM: Kunsteren Ai Weiwei viser fram sitt verk «Sunflower Seeds» i London. Nå får han likevel innreisevisum i landet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannias innenriksminister Theresa May har gitt beskjed om at den kinesiske dissidenten og kunstneren Ai Weiwei skal få et seks måneders innreisevisum.

Regjeringen omgjør dermed et avslag som har høstet krass kritikk fra menneskerettighetsgrupper.

Innenriksministeren sier at hun har gått gjennom saken på nytt og gitt embetsverket beskjed om at kunstneren skal få innreise.

Departementet opplyser også at det er sendt et brev til kunstneren med unnskyldning for det bryderi saken har påført ham.

Ai ble pågrepet i Beijing i 2011 og ble holdt fengslet i 81 dager uten at noen tiltale ble tatt ut mot ham.

Kunstneren har flere ganger uttalt seg kritisk til kinesiske myndigheter. Tidligere i sommer fikk han passet sitt tilbake, etter at det ble konfiskert for fire år siden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer