Anmeldelse: Gunhild Stordalen - «Det store bildet»

Stordalen har en viktig historie å fortelle

Gunhild Stordalens bok er gripende og viktig, om hennes kamp for livet og den miljøkampen vi alle står i.

OM Å SE FARE-SIGNALENE. Gunhild Stordalens bok er bevegende lesning, også fordi skildringene er dempede, konkrete og nøkterne, skriver Dagbladets anmelder. Boka er ført i pennen av Jonas Forsang.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
OM Å SE FARE-SIGNALENE. Gunhild Stordalens bok er bevegende lesning, også fordi skildringene er dempede, konkrete og nøkterne, skriver Dagbladets anmelder. Boka er ført i pennen av Jonas Forsang. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gunhild Stordalen dukket opp i norsk offentlighet som den klimaengasjerte kona til hotellkongen Petter Stordalen. Om hun i begynnelsen slet med troverdigheten, forandret det seg da hun ble alvorlig syk.

Å redde liv

Hennes tapre kamp for livet og for saken hun brenner for, gjorde inntrykk. Mange begynte å lytte til hennes tanker om betydningen mat og matproduksjon har for miljøet.

I boka «Det store bildet» forteller hun hele historien om sitt miljøengasjement og kampen mot den aggressive sykdommen, systemisk sklerose. Med sikre grep er den ført i pennen av Jonas Forsang, som også skrev ektemannens selvbiografi for noen år siden.

Allerede fra første avsnitt går det frem at Stordalen har en viktig historie å fortelle.

«Som medisinstudent lærer du hvordan du best kan redde liv. Ett liv. Om gangen. Da jeg jobbet i ambulansen, fikk vi en dag et nødanrop om en mann som truet med å ta livet sitt.»

Fra ambulansen tar hun oss med til oppvekst, studietid og møtet med den festglade naboen som til slutt ble hennes ektemann og støttespiller. I morgengave ga han henne Stordalen Foundation – og med det, muligheten til å ta sitt miljøengasjement til et nytt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer