Stordalen skrev stillingsannonse for Giske

Mangler styreleder.

Hotellkonge og kunstsamler Petter Stordalen forstår at Trond Giske har vanskeligheter med å finne ny styreleder til Nasjonalmuseet. Nå har han laget sin egen stillingsannonse.

- Jeg kan forstå de som har sagt nei til jobben, sier Stordalen til Dagbladet.

Annonsen er hans satiriske kommentar til den omfattende støyen rundt Nasjonalmuseet - som mangler styreleder, over tre uker etter at Christian Bjellands etterfølger skulle vært på plass. Ifølge NRK Kulturnytt har ti kandidater sagt nei til stillingen.

«Mytteristene»

Det er i bloggen sin på hjemmesiden homeinvest.no at Petter Stordalen har publisert sin harselas. Han skriver at kulturminister Trond Giske bare kan klippe og lime til sin egen annonse på finn.no.

For anledningen har Stordalen omdøpt Nasjonalmuseet til MS «Bounty»:

«De omtalte mytteristene på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design er i havsnød. Katamaranen trenger styreleder omgående.

Vi søker en person med ekstremt diplomatiske egenskaper som kan lede skuta i trygg havn og nye lokaler, stadig usikkert hvor hen. Du bør være kunstinteressert, men helst ikke mene noe. Aller minst forske på det. Du bør være opptatt av fornyelse og gamle ting, men sørge for at ingen flytter på noe. Du må styre med hard hånd, men for all del ikke gripe inn i driften.

VIL HJELPE: Petter Stordalen har tilbudt seg å bistå Trond Giske med å skrive stillingsannonsen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VIL HJELPE: Petter Stordalen har tilbudt seg å bistå Trond Giske med å skrive stillingsannonsen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Du vil motta 234 statsstøttemillioner til glede og debatt for kunstens beste. Din første oppgave som styreleder vil være å ansette en direktør som ikke er redd for nevekamper eller dolkestøt. Regn med varierende støtte fra departement og minister.

Se opp for mediestorm og bakholdsangrep. Svensker og dansker oppfordres ikke til å søke.».

Venn av Nordgren

Petter Stordalen har etter hvert fått en omfattende kunstsamling, og sto nylig fram som venn av tidligere direktør ved Nasjonalmuseet, Sune Nordgren.

- Jeg så jo at de slet med å finne styreleder, og tenkte at jeg skulle hjelpe Trond Giske litt. Jeg har snakket med Sune Nordgren, og vet at her må man ta god høyde. Man trenger rett og slett en som har alle de egenskapene vi setter høyt i Choice, sier Stordalen, som understreker at den fiktive annonsen er godt ment.

- Hva mener du ellers om konfliktene rundt Nasjonalmuseet?

- Nå skal ikke jeg uttale meg om verken konfliktene, Bjelland eller Allis (Helleland, direktøren som måtte gå tidlig i høst, journ.anm.). Jeg er bare observatør.

- Kunne du tenke deg jobben selv?

Stordalen skrev stillingsannonse for Giske

- Ha-ha. Jeg har klart innsett mine begrensninger. Selv på hotelldrift et det noen som kan mer enn jeg, sier Stordalen.

Kulturdepartementet kunne i går ikke opplyse om når Nasjonalmuseets nye styreleder blir klar.

MÅ ERSTATTES: Det tar tid å finne erstattere for tidligere direktør Allis Helleland og styreleder Christian Bjelland ved Nasjonalmuseet.