Store boliger blir isolerte øyer i byen

Arbeiderpartiet ønsker et Stavanger hvor det er plass til alle, hvor motsetninger møtes og hvor innbyggerne tas med på råd når vi bygger byen.

Livet mellom bygningene: Vellykket utbygging og fortetting krever også at vi fokuserer på det livet som skal utspille seg mellom bygningene, skriver Anders Fjelland Bentsen. Foto: Privat.
Livet mellom bygningene: Vellykket utbygging og fortetting krever også at vi fokuserer på det livet som skal utspille seg mellom bygningene, skriver Anders Fjelland Bentsen. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi trekkes til byer for å være sammen. Byen gir oss mulighet for å finne fellesskap med folk som ligner oss selv. Slike fellesskap gir oss livskvalitet og glede. Men det er en utfordring dersom byens innbyggere ikke møtes på tvers av disse felleskapene.

Dersom ulike grupper isolerer seg fra hverandre skapes det utrygghet, og byen mister sitt samhold og sin kraft. Derfor må god byutvikling ha som mål å skape rammer for fellesskap som går på tvers av innbyggernes sosiale, økonomiske og kulturelle bakgrunn.

For å hindre en oppdelt by bør vi unngå at boligområder der boligene blir så store at de blir isolerte øyer i byen. Slike ensartede nabolag blir fort til lukkede fellesskap, som ekskluderer andre av byens innbyggere. I utviklingen av nye og eksisterende boligområder må vi sikre variasjon, infrastruktur og fellesfasiliteter som skaper et naturlig liv i gatene.

Skolen er et sentrum for fellesskap, og en viktig nøkkel for å sikre åpne bydeler og nabolag. Det må tilstrebes at våre skolekretser settes sammen slik at de dekker ulike boligområder og rommer elever med ulik bakgrunn. Dette må også veie tungt når nye skolebygg skal lokaliseres og bygges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer