Store deler av skogen vil raseres, og prislappen vil komme på 400-600 millioner

Er ikke politikerne våre talsmenn? Bør de ikke lytte til sine innbyggere?

Grønne lunger: Jeg og mange med meg har slåss for de grønne lungene i kommunen, skriver Berit R. Ruud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Grønne lunger: Jeg og mange med meg har slåss for de grønne lungene i kommunen, skriver Berit R. Ruud. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg bor på Jessheim i Frp-kommunen Ullensaker. Vi har i mange år hatt en jovial ordfører, Harald Espelund, som mange, også fra andre partier, har stemt på. Han gir seg nå, og det blir spennende å se hvem som blir hans etterfølger.

Jeg og mange med meg har slåss for de grønne lungene i kommunen. Vi, Parktoppens Venner, startet i 1994 kampen for å beholde Parktoppen friområde som da var søkt utbygd av De eldres bospareklubb (DEB). Området ligger som en idyllisk oase midt i et villaområde. Det benyttes flittig av barnehager, unge og eldre for lek, hundelufting, blomstersanking og mosjon. Etter ett års innbitt kamp i lokalaviser med underskriftskampanjer, barnehageprotester, brev til Fylkesmannen osv., vant vi. Det ble ingen utbygging!

Men så, i 2013, kom det på ny en søknad fra DEB. Området ligger som et platå med bratte skrenter på alle kanter og er slett ikke egnet for eldreboliger. Motstanden mot utbygging var vel så stor nå. Jessheim har blitt by, og murblokker og villaer popper opp på hver ledige plass. Vi trenger mer enn noen gang vår grønne lunge. Og det ble forstått også denne gang - vår oase forblir et friområde. Men hvorfor skjønner ikke politikerne dette med én gang - vi, folk flest, har jo for lengst skjønt det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.