Store doser

Sjenerøs og vidtfavnende, men litt for pratsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kari Fredrikke Brænne er ingen typisk debutant. Hun er 43 år, billedkunstner og dramatiker. I Aschehougs antologi «Kjøttsøvn», som rommet tekster fra forlagets forfatterskolestudenter, skilte hun seg positivt ut med en særegen stemme. Nå debuterer hun med et 400 siders epos, sentrert rundt tre skakke kjærlighetspar.

Fedme og svik

Romanen er delt i seks, og de ulike skjebnene er mer eller mindre forbundet til hverandre. Først ute er den litt fallerte norsklektor Faller som forbereder en reise til Italia for å møte sin vakre Venus, som han bare har truffet pr. brev. Hun på sin side sitter i Italia og er så enormt fet at hun er turistattraksjon. Fallers nabo er en eldgammel redaktør som sviktet sin jødiske kjæreste Edel, da de skulle flykte til USA før krigen. Edel er nå blitt Ethel, og hjemsøkes av savnet etter han som svek henne, og minnene om familien som forsvant i Auschwitz.

Og så er det Lilly da, som desperat prøver å egge sin yngre pilotektemann med sexleketøy. Han viser seg å være mest opptatt av et triptykon av Hieronymus Bosch. Og sin kones tenåringssønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer