Støre ferdig med ungdomsopprør: Melder seg inn i Høyre

- Klassereise er ikke noe for meg.

 GLEDER SEG:  - Skal bli godt å bytte ut allsangen på landsmøteåpngingene med svak nynning, mener Jonas Gahr Støre.
GLEDER SEG: - Skal bli godt å bytte ut allsangen på landsmøteåpngingene med svak nynning, mener Jonas Gahr Støre.Vis mer

(Mediehuset 5080:) Jonas Gahr Støre kalte i dag inn til pressekonferanse for å fortelle at han forlater Arbeiderpartiet. Støre, som vokste opp på Oslos beste vestkant, fortalte at det var et sjokk for hans familie og venner da han først begynte sin karriere i AP.

- Tiden i partiet har vært givende for meg personlig. Men jeg er nå ferdig med en periode av livet mitt hvor jeg hadde et sterkt behov for å skille meg ut fra min omgangskrets, og trosse mine foreldres forventninger, sier Støre som nå melder seg inn i Høyre.

Det var under studietiden i Paris at Støre for første gang ble kjent med såkalt «blandingsøkonomisk tankegang.»

- Det var noe spennende og eksotisk over disse radikale ideene. En aktiv næringspolitikk kombinert med velferdsstat. Det ga en deilig, rampete følelse å fortelle mine foreldre at vi må både skape og dele.

Støre, som har vært en av de mest populære ministrene gjennom tidene, gjorde lynkarriere i Arbeiderpartiet. Men følelsen av å være på galt sted lå alltid i bakhodet, og han sier den ble sterkere med årene.

- Jeg passet rett og slett ikke inn. Fagforeningsfolk som brukte brune sko etter kl. 18 eller spiste fisk med vanlig bestikk, og lokalpolitikere med kort oppkjørsel. Nei, klassereise er nok ikke noe for meg.