«Skam» sesong tre:

Store forventninger til «Skam»: - Vi er veldig nysgjerrige

I NRK-serien «Skam» sitt fravær, har det vokst fram store forhåpninger til den kommende sesongen. 

DUKKER SNART OPP: NRK har hele tiden sagt at «Skam» sin tredje sesong vil dukke opp til høsten. Nå begynner forventningene å bli skyhøye hos fansen. Ekspertene sier de er veldig nysgjerrige på den kommende sesongen. Foto: NRK 
DUKKER SNART OPP: NRK har hele tiden sagt at «Skam» sin tredje sesong vil dukke opp til høsten. Nå begynner forventningene å bli skyhøye hos fansen. Ekspertene sier de er veldig nysgjerrige på den kommende sesongen. Foto: NRK  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I slutten av juni kom nyheten om at karakteren Isak skulle være hovedfokuset i den kommende sesongen av «Skam».

Det har siden vært stille fra NRK om når serien kommer eller hva den konkrete handlingen blir. Det siste som ble lagt ut på seriens nettside er traileren som avslørte hovedrollen.

NRK-suksessens tredje sesong nærmer seg likevel med stormskritt - og forventningene florerer.

Dagbladets TV-anmelder Marie L. Kleve er klare for en ny runde.

- Nysgjerrige

- Etter to knallsterke sesonger, er det klart jeg har store forventninger. Samtidig fins det nok av eksempler på gode tv-serier som faller helt igjennom i tredjesesongen. Da har de fortalt alt de planla å fortelle, og et pågående trykk utenfra gjør det sikkert ikke så lett å ta de store kreative sjansene.

Kleve tror «Skam» har en fordel i at perspektivet skifter fra sesong til sesong:

- Det er fortsatt mange av karakterene vi er veldig nysgjerrige på, og historien om Isak kan bli vel så viktig og engasjerende som den om Noora og William.

- Spørsmålet er om de fortsatt klarer å overraske oss.

Dagbladets Kleve mener det er viktig å fortsette med det så mer så bra med «Skam», å fortelle gode historier.

- Det må ikke bli for viktig å være viktig, eller å degge for kronikkskribentene. Jeg håper «Skam»-skaperne har klart å stenge all støyen ute og konsentrere seg om det de alt har vist at de er så gode på, altså å fortelle gode historier, sier Kleve.

- Smart, velskrevet og fengende

Bloggredaktør i Aller, Ingeborg Heldal, er en ihuga fan av «Skam»-universet, og sier til Dagbladet at det er på høy tid at den tredje sesongen rulles ut av NRK.

- Nå må det komme ut snart. Det er da grenser for hvor lenge an orker å vente, forteller hun til Dagbladet.

Heldal håper den kommende sesongen blir av samme kaliber som de to foregående. Hun tror skaperne klarer såpass.

GLEDER SEG: Aller Medias bloggredaktør, Ingeborg Heldal, har store forventinger til den kommende sesongen av suksesserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLEDER SEG: Aller Medias bloggredaktør, Ingeborg Heldal, har store forventinger til den kommende sesongen av suksesserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg forventer at den er like smart, velskrevet, varm, fengende og fin som de tidligere sesongene. Det er flinke folk som lager dette, og det er kult at de har valgt Isak. Det blir gøy å se hvordan det går, ettersom de forrige sesongene har fokusert på dynamikken i jentegjengen, sier Heldal.

Bloggredaktøren tror sesong tre vil ta for seg Isaks legning som hovedtema, og håper det klarer å skape like mye debatt som temaene i sesong to gjorde. Der ble blant annet voldtekt og kroppspress hete temaer.

- Nå kommer det til å handle mer om å være seg selv. Jeg må berømme NRK for å lage så bra ting for barn og ungdom. Selv om Ingeborg på 43 er blodfan, er det jo originalt sett peilet inn mot de unge. Statskanalen tar dem på alvor, forklarer hun.

Lite informasjon

Siden «Skam» tok pause i starten av juni, har det kommet lite informasjon ut om hva som vil foregå i den etterlengtede tredje sesongen.

Det er imidlertid kjent at fokuset denne gangen skifter over fra jentene, og over til karakteren Isak.

Legningen hans har vært sentrum for diskusjon i begge de foregående sesongene, uten at man helt har fått vite om han liker Eva eller Jonas.

I pausen mellom sesonger kom det også en nyhet som ga fanen bakoversveis. Bad boy-karakteren William, som i serien var romantisk involvert med Noora, slutter. Skuespilleren bak rollen, Thomas Hayes, sa da at han ville videre til andre ting.

- Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa han til VG i starten av august.

Jentene i serien får også en ny venninne - eller fiende. Det ble tidligere denne måneden nemlig kjent at det norske stjerneskuddet Ruby Dagnall, aktuell i filmen «Rosemari», blir å se i «Skam». Der skal hun spille en rebell.

Det er fortsatt ikke kjent når sesong tre har premiere. I mellomtida kan man kose seg med de tidligere sesongene, noe danskene i disse dager gjør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer