Store i Norge og Makedonia

- Å dra på So What er som å dra på puben på hjørnet for oss, flirer Brett Anderson, som også kan glede seg over stor suksess i Makedonia og Portugal.

Vi lot Dagbladets lesere stille sine spørsmål til Brett:

- Hvorfor kaster du alltid ting på publikum fra scenen? (Merete Annaniassen)

- Jeg blir veldig revet med under konsertene, og publikum kan jo vanskelig ta igjen, he, he. Men det hender at publikum kaster ting på oss også. På en av Roskilde-konsertene kasta en publikummer en fisk på keyboardist Neil. En råtten fisk!

- Hva er bakgrunnen for sangen «She's in fashion»? (Morten Pytte)

- Sangen handler om den typen motebevisste, glamorøse og gatesmarte kvinner som er typiske for London på slutten av 90-tallet. Enkelte har tatt låta som en kritikk av disse kvinnene, andre som en hyllest. Men det er ment mer som en observasjon.

- Betyr Mark Bolan, David Bowie, Bryan Ferry og Brian Eno mye for deg? (SubDerrick)

- Bolan har aldri vært min mann. Bowie er inspirerende. De andre gutta i Suede er mer opptatt av Ferry og Roxy Music enn det jeg er. Brian Eno er en fyr som trolig betyr langt mer for musikere enn for resten av verden. Eno-skivene «Another Green World» og «Before And After Science» er bare store.

- Hva er dine favoritt-album gjennom alle tider? (Arild Westad)

Store i Norge og Makedonia

- «Love Sexy» med Prince, «Hunky Dory» med Bowie, best of Kate Bush og «Never Mind The Bollocks» med Sex Pistols. - Stemmer det at keyboardist Neil Codling planlegger et soloalbum? (Terje Embla)

- Nei, vi liker å være i et band. Når vi drar på turné, har vi følelsen av at det er fem kompiser som drar på ferie sammen. Stakkars soloartister som må henge rundt med managere og platedirektører.

Vi savner adressen til følgende spørsmålsstillere som glemte å oppgi adresse: Merete Annaniassen

Morten Pytte

Arild Westad

Terje Embla

Ta kontakt med musikk@dagbladet.no

NORGESVENN: Lørdag opptrer Brett Anderson sammen med resten av Suede på HitAwards.