Store kroner til stortalenter

Kronedryss over Anja og Albatrosh på Moldejazz.

BERIKET: Eyolf Dale (tv), Anja Eline Skybakmoen og André Roligheten hadde en innbringende dag i Molde i går. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
BERIKET: Eyolf Dale (tv), Anja Eline Skybakmoen og André Roligheten hadde en innbringende dag i Molde i går. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): —Tusen takk, nå kan jeg senke skuldrene og konsentrere meg skikkelig om å få laget ferdig min egen plate, sa Anja Eline Skybakmoen, (soul)sangeren som i går ble kåret til SpareBank 1 SMNs Jazztalent 2012 til tonene av 50 000 kroner.

Minst like fornøyde var pianisten Eyolf Dale og saksofonisten André Roligheten, kollektivt kjent som Albatrosh.

I 2008 ble duoen kåret til Årets unge jazzmusikere nettopp under Moldejazz, og i går fikk de to grenlendingene SpareBank 1s store JazZtipend på 250 000 kroner. Ztipendet utløser også store ressurser fra Midtnorsk Jazzsenter i Trondheim og Moldejazz, slik at den samlede verdien beløper seg til om lag 700 000 kroner, øremerket en stor moldejazzkonsert med duoen og Trondheim Jazzorkester i 2013.

Ny musikk —Nå skal vi bruke dette året på å skrive musikk til den konserten. Grunnideen er å utvide Albatrosh-uttrykket, gjøre lyden av oss to større, og det er noe vi har drømt om i mange år. Nå kan vi gjøre det, strålte Dale og Roligheten, som også fikk prisen som beste band ved North Sea Jazz Festivals store europeiske konkurranse i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer