Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Store kroner til stortalenter

Kronedryss over Anja og Albatrosh på Moldejazz.

BERIKET: Eyolf Dale (tv), Anja Eline Skybakmoen og André Roligheten hadde en innbringende dag i Molde i går. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
BERIKET: Eyolf Dale (tv), Anja Eline Skybakmoen og André Roligheten hadde en innbringende dag i Molde i går. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): —Tusen takk, nå kan jeg senke skuldrene og konsentrere meg skikkelig om å få laget ferdig min egen plate, sa Anja Eline Skybakmoen, (soul)sangeren som i går ble kåret til SpareBank 1 SMNs Jazztalent 2012 til tonene av 50 000 kroner.

Minst like fornøyde var pianisten Eyolf Dale og saksofonisten André Roligheten, kollektivt kjent som Albatrosh.

I 2008 ble duoen kåret til Årets unge jazzmusikere nettopp under Moldejazz, og i går fikk de to grenlendingene SpareBank 1s store JazZtipend på 250 000 kroner. Ztipendet utløser også store ressurser fra Midtnorsk Jazzsenter i Trondheim og Moldejazz, slik at den samlede verdien beløper seg til om lag 700 000 kroner, øremerket en stor moldejazzkonsert med duoen og Trondheim Jazzorkester i 2013.

Ny musikk
—Nå skal vi bruke dette året på å skrive musikk til den konserten. Grunnideen er å utvide Albatrosh-uttrykket, gjøre lyden av oss to større, og det er noe vi har drømt om i mange år. Nå kan vi gjøre det, strålte Dale og Roligheten, som også fikk prisen som beste band ved North Sea Jazz Festivals store europeiske konkurranse i 2009.

Siluet
Også Anja Eline Skybakmoen har musikkutdannelse fra Musikkhøgskolen og har gjort seg bemerket i bl a bandene Pitsj og Siluet.

—På plata har jeg lyst til å ha med meg Dag-Filip Roaldsnes på piano, Kristoffer Kompen på trombone, Kim-Erik Pedersen på saksofoner, Sebastian Haugen på bass og Ivar Loe Bjørnstad på trommer, de samme musikerne som jeg har spilt med siden eksamenskonserten min i 2009, sier hun og nevner Erykah Badu som sin første store inspirasjonskilde som sanger.

—Og seinere Live Maria Roggen, som jeg var så heldig å ha som lærer på høgskolen, sier Anja Eline Skybakmoen og smiler om kapp med den flyktig gjestende moldejazzsola.

PRISET:  Albatrosh - Eyolf Dale (tv) og André Roligheten. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
PRISET: Albatrosh - Eyolf Dale (tv) og André Roligheten. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!