DEBATT

Debatt: Ap og valget

Støre må ta på seg ledertrøya

Er Ap et parti som er på høyde med sin tid?

ALENE I UVÆR: På Tørberget i Trysil i mai 2018 holdt Støre en tale som viste at han hadde forstått problemet. Selv om Støre ikke bare forsto, men også ville gjøre noe, er det altså ikke sikkert at han kunne det, der han sto alene i uværet, skriver kronikkforfatteren. Foto: Halvor Finess Tretvoll
ALENE I UVÆR: På Tørberget i Trysil i mai 2018 holdt Støre en tale som viste at han hadde forstått problemet. Selv om Støre ikke bare forsto, men også ville gjøre noe, er det altså ikke sikkert at han kunne det, der han sto alene i uværet, skriver kronikkforfatteren. Foto: Halvor Finess Tretvoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har et bilde på telefonen fra 1. mai 2018, som viser Jonas Gahr Støre i bygda Tørberget ved Trysil. På husveggen bak Ap-lederen står ordet «SAMHOLD» med store bokstaver.

Verken Støre eller følget hans, som ville lage Facebook-film, la merke til et annet skilt som også hang der. På det sto det «Brukt og antikk».

Jeg tok fram bildet nylig. Det viser en malplassert sosialdemokrat i dress, alene i snødrevet, mens teknikken svikter, foran en forretning i forgangenheter. Det er vanskelig å tenke seg noe som i større grad peker mot hovedspørsmålet etter ukas valgskrell: Er sosialdemokratiet på høyde med sin tid?

Det er flere grunner til at Ap bør innse at krisa er dyp: Man taper etter år i opposisjon, og man taper selv om valgdeltakelsen går opp, noe som historisk har gagnet Ap.

Enda mer alvorlig er det at man taper igjen. Man har altså ikke lært av 2017-erfaringen. Hvorfor tror man da at man bør gjøre omtrent det samme nå?

På Tørberget i mai 2018 holdt Støre en tale som viste at han hadde forstått problemet. Han snakket allerede da om vår tids uro. «Flere setter ord på en opplevelse av ikke å bli hørt. Av ikke å være like mye verdt,» sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer