INGEN MØTEPLAGER: Jonas Gahr Støre og Jan Bøhler (bildet) er to som ikke plager andre med å stille på møter, men det hender sikkert at de to, som de fleste andre av oss, møter seg selv i den berømte døra, dørene lukkes. Foto: NTB Scanpix
INGEN MØTEPLAGER: Jonas Gahr Støre og Jan Bøhler (bildet) er to som ikke plager andre med å stille på møter, men det hender sikkert at de to, som de fleste andre av oss, møter seg selv i den berømte døra, dørene lukkes. Foto: NTB ScanpixVis mer

Støre møter aldri seg selv i døra, for der står Jan Bøhler

Mange av våre folkevalgte kan beskyldes for mye, men et  knippe av dem er heldigvis ingen møteplagere.

Meninger

Sakset: NRK har gått gjennom 365 referater fra Stortingets komiteer for å undersøke hvem som har møtt opp, og hvem som ikke har det. Av alle stortingspolitikerne kommer lederen for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, dårligst ut. Han har vært borte på 30 av 32 komitémøter. Neste på lista er partifellen Jan Bøhler (A), og på tredjeplass er Bård Vegar Solhjell (SV).

Vi støtter Jonas fullt ut, selvsagt. Møter er det Herr Satan selv som har funnet opp. Her i huset har vi også møter over en lav sko der folk stort sett sitter og stirrer ned i mobiltelefonen (og der ble jeg innkalt til et møte på sjefens kontor). Men, møter er en pest og en det er plage blant annet fordi det alltid er til stede én eller flere møteplagere, så Gahr Støre har vår klokkeklare støtte, en mann av hans kaliber skal ikke belemres med komitémøter. Han skal bruke tida i marka, i båten eller sammen med Trine Pokèmon Grande. Bare slik kan nasjonen reddes for de gamle, sjuke, rike, sytere og rikere. #norge2016.

At Jan Bøhler ei heller er å finne på så mange møter kan komme av at han henger i trær for å brisketrene opp muskler eller så spiller han inn nye låter der han, etter det vi erfarer, ofte møter seg sjøl i døra. Bård Vegar Solhjell derimot burde møte opp oftere ettersom et sted går sperregrensen for skulk, ass.

Men, samtidig: Møter er like ille som å sitte i bilkø. Like ille som buss for tog. Like ille som å høre på Martin Kolberg og Carl I. Hagen på Dagsnytt 18. Like ille som å høre på Politisk Kvarter der de tungetaler i munnen på hverandre. Møteplikt er like ille som å komme bak en familie på fem i sikkerhetskontrollen på Gardermoen der flokken er sikre på at de er de eneste som skal ut og fly denne dagen. #blihjemme.

Møter er like ille som å havne bak tre stykker en morgen på den lokale kaffebaren der de alle skal ha hver sin doble latte med litt is. Med soya uten skum, og med ekstra lettmelk (frekt), men uten lokk og kanskje litt skum likevel, men helst i to kopper og ikke fyll opp koppen helt, er du snill. Det eneste stedet verdt å møte opp er i din egen ensomme begravelse. #meet-and-greet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.