Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Store planer for «Solsidan» når tv-serien tas av skjermen i vinter

Blir ikke borte.

KAN BLI FILM: «Solsidan» med bl.a. Josephine Bornebusch. Foto: TV 2
KAN BLI FILM: «Solsidan» med bl.a. Josephine Bornebusch. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): TV 4-serien «Solsidan» har vært en kjempesuksess i Sverige med seertall som på det meste har vært oppe i 2,5 millioner. Også i Norge, hvor den går på TV 2, har serien en fast tilhengerskare.

Den femte sesongen som går i Sverige nå, blir likevel den siste, bekrefter produksjonsselskapet FLX overfor Expressen. Til gjengjeld har  serieskaper Pontus Edgren planer om en film fra «Solsidan»-universet.

- Det ville være trist om Solsidan skulle forsvinne for alltid. Det tror jeg ingen ønsker, sier han til den svenske avisa.

Edgren sier muligheten for å overføre dramakomedien til kinolerretet har vært diskutert i flere år, og understreker at det fortsatt er for tidlig å konkludere - blant annet mangler fortsatt finansingen av en eventuell filmatisering.

Men FLX skal ha langt fremskredne planer for en «Solsidan»-film, ifølge Expressen.

- Mange hadde hatt glede av å utforske langfilmen som et format for «Solsidan». Først og fremst skal man ha en bra idé. Og det finnes flere ideer, fra en tid tilbake. Jeg kan ikke gå inn på nøyaktig hvordan det ligger anmed manuset men det finnes ideer - svært morsomme ideer, sier Edgren.

Serien handler om paret Alex (Felix Herngren) og Anna (Mia Skäringer) som etablerer seg på hans barndomssted - Solsidan er et ekte villaområde i idylliske Saltsjöbaden utenfor Stockholm - og blant annet må forholde seg til barndomsvennen som er blitt rik og har en kone (spilt av Josephine Bornebusch, kjent fra Atle Antonsen-serien «NAV») med drøye shoppingvaner.

Serien ble umiddelbart en hit i Sverige og inspirerte i sin tid NRK til å lage «Side om side». Men selv om den fortsatt følges av over en million svensker har sesong 5 slitt med å nå opp til de skyhøye seertallene fra de første to sesongene.

Håndballparet Anja Edin og Gro Hammerseng er blant seriens ivrige norske fans.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling