Store prisforskjeller for «StarCraft II»

Og de som kjøper storspillet digitalt gjør den dårligste handelen.

||| «StarCraft II: Wings of Liberty» ble lansert natt til tirsdag 27. juli. Oppfølgeren til klassikeren fra 1998 har vært mulig å forhåndsbestille i mange måneder allerede — og flere spillbutikkjeder markerte også slippet med å holde nattåpent for å møte den enorme etterspørselen.

Vurderer du et kjøp av 2010s mest etterlengtede PC og Mac-spill, skal du imidlertid være klar over at det er store prisforskjeller ute og går.

Battle.net (Blizzards egen nettbutikk og onlinespilltjeneste) tilbyr de utålmodige som ikke gidder tanken på å ta turen til nærmeste spillbutikk å kjøpe oppfølgeren digitalt for 59,99 Euro, som tilsvarer cirka 480 kroner.

Dette er omtrent samme pris som den billigste kjeden skal ha for luksusversjonen av spillet — med mengder av ekstrainnhold inkludert.

PressFire har sett litt på hva de største spillbutikkene i Norge opererer med av pris. Vi har både sammenlignet priser fra nettbutikker og vært innom flere butikker i Oslo sentrum i formiddagstimene på første lanseringsdag.

De butikkene som kommer gunstigst ut skal ha 299 kroner for «StarCraft II», mens det dyreste alternativet av butikkene vi har besøkt ligger på omtrent 450 kroner. Men det er altså Blizzard selv som sprenger prisskalaen med å kreve deg for 480 kroner for en digital versjon av strategispillet. 

Elkjøp tilbyr Collector?s Edition av «StarCraft II: Wings of Liberty» for 499 kroner, og er det billigste alternativet. Standardversjonen er priset til 299,- (Både på web og i butikk). Handler du herfra får du altså luksusversjonen, med mengder av bonusmateriale, for den samme prisen som du betaler for å laste ned spillet digitalt fra Blizzards Battle.net. Riktignok må du betale 69 kroner ekstra i frakt om du bestiller fra Elkjøps onlinebutikk.

Platekompaniet tar 379 kroner om du bestiller fra nettet, 399,- i butikk (standardversjonen), mens Spaceworld er hakket billigere om du bestiller online. Webprisen hos denne kjeden er 299,- mens de i butikk tar 399,-., altså det samme som Platekompaniet.

Game opplyser på sine nettsider at webprisen for «StarCraft II» er 399 kroner, og de tilbyr i tillegg kundene sine fri frakt. Drar du innom en Game-butikk er prisen 429 for standardversjonen og 699,- om du finner en Collector?s Edition.

GameStop/EB Games oppgir at de selger standardversjonen for 449,90 kroner via web. Dette er samme pris som kjeden opererer med i butikk. Nettbutikkene GameZone, cdon og Absoluttspill har lagt prisene til henholdsvis 378,-, 397,- og 375,-.

Komplett.no selger spillet for 299,- men her må du i tillegg betale 29 kroner ekstra for frakt. Komplett er sammen med Elkjøp og Spaceworld altså de billigste alternativene av de kjedene vi har sjekket, vel og merke om du bestiller på nettet.

Trenger du spillet i dag, og har planlagt turen innom en spillbutikk for å sikre deg ditt eksemplar av standardutgaven, er Elkjøp (299,-), Platekompaniet og Spaceworld (399,-) blant de billigste. 

Basert på vår lille ekspedisjon i Oslo sentrum fant vi flere butikker som fortsatt selger Collector?s Edition, men vær klar over at lageret minker raskt. De av butikkene i hovedstaden som hadde nattåpent for å ta i mot første bølge av StarCraft-kåte kunder, kunne i tillegg melde at interessen hadde vært stor og køene lange — nesten helt der oppe i forhold til hvordan midnattssalget av «Grand Theft Auto IV» og «World of Warcraft» fortonet seg, kunne én butikkansatt fortelle oss.

Lurer du på hva som finnes i Collector?s Edition av «StarCraft II: Wings of Liberty», kan du lese mer om det her.  

NB! Dette er bare et utvalg av butikker og nettbutikker som vi har sjekket. Noen avvik og lokale tilbud hos de store kjedene kan forekomme.

Slik ser samlerutgaven av «StarCraft II: Wings of Liberty» ut.
Slik ser samlerutgaven av «StarCraft II: Wings of Liberty» ut. Vis mer