Anmeldelse: Rammstein - «Zeit»

Store pupper og tysk hornmusikk

Rammstein slipper ny plate. Igjen.

«BARE» TRE ÅR: Berlin-sekstetten Rammstein har vanligvis tatt seg god tid når de har laget ny plate. Denne gangen tok det «bare» tre år. Foto: Jens Koch / Universal
«BARE» TRE ÅR: Berlin-sekstetten Rammstein har vanligvis tatt seg god tid når de har laget ny plate. Denne gangen tok det «bare» tre år. Foto: Jens Koch / Universal Vis mer
Publisert

ALBUM: Rammstein er blitt et fenomen få ante omfanget av for ti år siden. Bare til den pågående «Europe Stadium Tour», som gjenopptas om noen uker, har bandet solgt flere millioner konsertbilletter. Det er tall bare de aller største kan hamle opp med. Likevel har gruppen nærmest status som et undergrunnsband. Presse er det lite av, og de gjør ikke så mye av seg i offentligheten.

Egen nisje

Men den møysommelige perfeksjoneringen av sin helt unike cocktail av satire, bekmørk humor, forkvaklet romantikk, flammer og tullball, har gjort sekstetten til et band som har karvet ut sin helt egen nisje i rockehistorien. Til sommeren kommer de til Norge. Da må de ta i bruk Bjerke travbane for å få plass til alle de 60 000 som har kjøpt billetter.

Effektive

Men nå handler det først og fremst om ny musikk. Bandet har hatt for vane å ta tiden til hjelp når de skal snekre nye plater. Det gikk hele ti år mellom «Liebe ist für alle da» (2009) og «Rammstein» (2019). Tre år er med andre ord kort tid til denne gjengen å være. Kan det bety at «Zeit» er overskuddsmateriale fra forrige runde, eller har de rett og slett vært mer inspirerte denne gangen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer