Store stjerner til små festivaler

I sommer strømmer utenlandske musikkstjerner til Grimstad, Mo i Rana og Halden. Arrangørene frykter inflasjon i festivaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det vil markedet avgjøre. Sånn som det er nå, har vi en ubegrenset aktivitet, og folk er sultne på opplevelser. Men det er klart det er en dyr bransje. Jo flere tilbud man får, jo mer selektiv blir man, sier Mjelle.

Lost Weekend-festivalen i Bergen har blant annet booket det verdenskjente bandet Flaming Lips. Festivalsjef Ronny Knutsen forteller om harde budrunder for å skaffe seg drømmeartistene.

Pengene avgjør

– Det blir tøffere og tøffere, og pengene taler. Legger man penger på bordet, kan man få hvem som helst, sier Knutsen, som mener det har gått inflasjon i festivaler.

– Men så lenge hver festival kan finne sitt særpreg, vil den overleve.

Bukta-festivalen i Tromsø er et godt eksempel på en liten festival som har vokst seg stor. Den startet i 2004 med 5000 publikumere over to dager, og har nå økt til tre dager.

Ifølge PR-og informasjonsansvarlig Håvard Stangnes forventer de å selge over 13 000 billetter til årets festival, hvor blant annet Iggy & The Stooges skal sørge for festivalstemning. Bookingbudsjettet er dobbelt så høyt som fjorårets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer