KOMMENTARER

Høyre og Ap med nye metoo-regler

Støre styrer på ruinene av et kuppforsøk. Varslerne er blitt usynlige

Metoo skapte ikke krisen i Ap, det bare avslørte hvor dyp den var.

FRAKSJONER: I motsetning til Erna Solberg kan ikke Jonas Gahr Støre stole på at han har partiet i ryggen. Her er han sammen med partisekretær Kjersti Stenseng i forbindelse med en av mange pressekonferanser om Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FRAKSJONER: I motsetning til Erna Solberg kan ikke Jonas Gahr Støre stole på at han har partiet i ryggen. Her er han sammen med partisekretær Kjersti Stenseng i forbindelse med en av mange pressekonferanser om Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Etter en hel vinter og vår med metoo-bevegelsen, virker det som de politiske partiene fortsatt ikke skjønner hva som traff dem. Både Ap og Høyre har brukt måneder på å lage nye regelverk for å hindre sextrakassering, men reglene skiller seg ikke stort fra reglene enhver arbeidsgiver er pålagt for å sikre et godt psykososialt arbeidsmiljø og trygghet for varslere.

Det er regelverk som ikke beskytter noen, med mindre partiledelsen vil. Altså omtrent som i dag.

Problemet er at de politiske partiene ikke er arbeidsgiver for sine folkevalgte. Politikere er nominert av sine lokallag og valgt av velgerne. De kan fratas tillitsverv i partiet i henhold til interne regler, men ikke en plass på Stortinget. Partiledelsen kan ikke en gang overstyre lokallags håndtering av slike saker.

En sterk partiledelse takler en slik situasjon gjennom å legge klare føringer som det ville være umulig å ignorere uten å utfordre ledelsen. Det skjer selvfølgelig ikke i Høyre med populære Erna Solberg som nylig ble partiets lengstsittende statsminister og har et samlet parti jublende bak seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer