Store visjoner for Nationaltheatret: - Som å stikke hendene inn i et ormebol

En våt drøm eller mulig realitet?

SETT FRA LUFTA: En gang i framtiden vil kanskje Nationaltheatret og området rundt se slik ut. På oppdrag fra teatret har Dark arkitekter forandret hele byrommet rundt og etablert en hel underetasje under teatret. Alt er grunnmessig realistisk, men det står på penger, byplanlegging, politisk vilje og verneplaner for aksen mellom Slottet opp til høyre og Spikersuppa og Stortinget til venstre. Tegning: Dark arkitiekter
SETT FRA LUFTA: En gang i framtiden vil kanskje Nationaltheatret og området rundt se slik ut. På oppdrag fra teatret har Dark arkitekter forandret hele byrommet rundt og etablert en hel underetasje under teatret. Alt er grunnmessig realistisk, men det står på penger, byplanlegging, politisk vilje og verneplaner for aksen mellom Slottet opp til høyre og Spikersuppa og Stortinget til venstre. Tegning: Dark arkitiekter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Arkitekttegningene viser at det er mulig å rehabilitere, bygge ut og utvikle både teatret og området rundt, sier prosjektansvarlig Thomas Gunnerud ved Nationaltheatret.

Tegningen er laget av Dark arkitekter på oppdrag av Nationaltheatret som et innspill i debatten om bygget og området rundt.

Gunnerud har i flere år jobbet med fornyelse, restaurering og modernisering av hovedstadens og et av landets viktigste signalbygg.

Om 50 år, kanskje

Det fredede bygget fra 1899 har store oppussings- og vedlikeholdsbehov, og ledelse og ansatte fortviler blant annet over sprekker, forfall og kloakk- og vannlekkasjer. Det er vanskelige arbeidsforhold for ansatte og dels tungvint og utilgjengelig for publikum.

Dark arkitekter har laget en visjonsskisse basert på konseptvalgutredningen (KVU) i 2014.

De tre tegningene, noen vil kanskje kalle dem våte teater- og byromsdrømmer, begrenser seg ikke til å rehabilitere bygget og utbedre skader, men ser området og byrommet i et femtiårs perspektiv.

Ikke i denne omgang

- Det er ikke slik området blir seende ut i 2025-2026, når rehabiliteringen av Nationaltheatret er ferdig, sier direktør ved Nationaltheatret, Marta Færevaag Hjelle, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer