KOMMENTARER

Den siste partilederdebatten:

Støre viste endelig styrke

Jonas Gahr Støre dominerte, Erna Solberg snublet, og Siv Jensen storkoste seg i angrepsposisjon.

Duell: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg i duell om lærere. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Duell: Jonas Gahr Støre og Erna Solberg i duell om lærere. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi i pressen er, i all beskjedenhet, ganske flinke til å bygge opp spenning og dramatikk rundt norsk politikk. Vårt krydder trengs iblant, men ikke i et valgår.

Og ikke i kveld.

Fredagens partilederdebatt på NRK var valgkampens tredje og siste, og dermed også politikernes siste sjanse til å krype ut av TV-ruta med overbevisende argumenter og forlokkende løfter.

En god innsats i kveld kunne være seks-sju avgjørende minutter, der partiprogrammet sneik seg inn folks stuer og tok bolig i deres hjerter og hjerner. De fikk også muligheten til å si sitt. Sammenlignet med debatten tidligere denne uka ble kveldens debatt en ryddig, ordnet og grundig debatt. Underholdningsverdien sank kanskje noen hakk, men NRK leverer det de skal: God folkeopplysning.

Interessen for politikk er aldri så stor som i den siste uka før valget. Kveldens debatt kan fort ha vært make or break for flere av debattantene, og særlig Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre som gjorde en god debatt. For Rødt og KrF var der verre. Bjørnar Moxnes og Kjell-Ingolf Ropstad går trolig slukøret hjem, vel vitende om at siste sjanse til å trekke velgere ble forspilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer