Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Storebrors metoder

Politiet som langer? En fantastisk idé!

STOREBROR: Sjef for seksjonen for organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer, Einar Aas, benekter at politiet har gjort noe galt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STOREBROR: Sjef for seksjonen for organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer, Einar Aas, benekter at politiet har gjort noe galt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkotika er så farlig, skal vi tro politiet, at de må gis vide fullmakter til å bekjempe det. Det er ikke nok med overvåkning og straff.

Politiet holder nemlig også oppsyn med «debatter og opptreden som [kan] skape sosial aksept for narkotikakriminalitet, f.eks. legalisering av cannabis» (se side 17 i pdf).

I Arendal og Elverum tar de det et steg lenger. Befinner du deg på kommunens eiendom med klær og effekter med «legaliseringssymboler for narkotika», vil du bli vist bort fra kommunal grunn.

Unge som går for Ingvar Ambjørnsen-looken bør sporenstreks revurdere stilen. Den grunnlovsfesta ytringsfriheten må vike, for her kommer tankepolitiet!

Derfor kom det som en overraskelse at politiet selv har innført 50 kilo hasj til landet, tilsvarende 100 000 brukerdoser med en antatt gateverdi på fem millioner kroner.

VG kan fortelle at hasjen ble overlevert til en gjeng som politiet tror er ledet av NOKAS-raner Metkel Betew. Deretter solgte gjengen hasjen på det illegale markedet i Oslo. Det var også planlagt en overlevering av 20 kilo ecstasy, men det ble ikke gjennomført.

Altså har politiet smuglet hasj og provosert fram kriminelle handlinger, med den konsekvens at store mengder av stoffet er solgt på gata i hovedstaden. Dumt for målet om å begrense tilgangen på narkotika, skulle en tro. Men det er bra for politiet. Da blir det nemlig flere unge å oppsøke med narkotikahunder i skolegården for å «forebygge» at de seinere blir vinningskriminelle.

Juristene er imidlertid ikke fornøyd med politiets framferd. De karakteriserer politiets arbeid som uakseptabelt, straffbart og meningsløs.

Men dette er typisk snakk fra regelryttere som er opptatt av at lover skal følges, også av dem som håndhever dem. Hvorfor skal de det hvis de har gode hensikter?

Og bare vent og se. Juristenes anklager vil nok bli funnet grunnløse. For når Spesialenheten etterforsker politiet, da kan vi være sikre på at ting går riktig for seg.

Det er klart politiet bare må få holde på. Hvorfor vente til de kriminelle utfører kriminelle handlinger når politiet kan få dem til å begå dem?

Politiet er allerede kjent for å kaste sexarbeidere ut fra leilighetene de bor i. Hva hvis de heller samarbeider med halliker og driver bordellene. Tenk hvor mange sexkjøpere og andre halliker de da kan ta.

Og menneskesmugling! I dag kaster trolig politiet flere ofre for menneskesmugling ut av landet enn de tar bakmenn. Men hvis de selv deltar i smuglingen, er mulighetene uendelige. Kanskje politiet kan tråle områder med mange flyktninger og selge dem til bakmenn i Norge. Med tida kan de da ta disse bakmennene for nettopp det.

Riktig nok vil noen lide i mellomtida, men tenk hvor mange skurker vi kan ta. I kampen mot kriminalitet, må vi tåle litt kriminalitet. Så lenge du ikke ønsker en endring av ruspolitikken.

RETTING: I en tidligere utgave kom jeg i skade for å skrive at politiet skal etterforske sine egne. Det stemmer ikke. Spesialenheten er en uavhengig organisasjon som administrativt er underlagt Justisdepartementet og faglig underlagt Riksadvokaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!