KOMMENTARER

Støres flosshatt

Ingen tror at Jonas Gahr Støre fryder seg over noen hundrelapper i velferdsprofitt. Men han lever opp til karikaturen av seg selv, og svekkes politisk.

Tegning: Finn Graff.
Tegning: Finn Graff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre har fått en fast rekvisitt som dukker opp med jevne mellomrom. Nå er den her igjen; flosshatten. Fremskrittspartiets ungdom (FpU) har allerede laget en versjon av Arbeiderpartiets animerte valgkampvideo om profitt i velferden. Den anonyme rikingen i Ap's video med sjakett og flosshatt har i FpUs versjon fått et ansikt: Støres.

Hos VGs folkelige tegner Roar Hagen er den fast element. Hagen er nok ikke så begeistret for Støre. Før tegnet han alltid Ap-lederen med en snakkeboble med ordet «dialogue». De siste åra har det glidd over i at Støre alltid figurer med en stresskoffert hvor pengene tyter ut. Og flosshatt.

Det er enkelt å karikere Støre. Skrur du på radioen og hører stemmen hans, kan du et øyeblikk være usikker på om det er Høyres Michael Tetzschner som snakker - en utpreget Oslo Høyre (vest)-representant. De to er antakelig de eneste på Stortinget som sier «barnehave».

Men det kan jo ikke Støre noe for. Han er heller ikke den eneste norske politikeren som er lett å karikere. Det tar seg ikke ut å ramse dem opp, men vi kan trygt fastslå at det er rikelig med lyter å spille på blant toppsjiktet av norske politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer