<strong>FØLGES AV REGISSØR:</strong> Trond Giske følges av filmskaper Håvard Bustnes i Upnorth Film i en kommende dokumentar. Foto: Upnorth Film / NFI
FØLGES AV REGISSØR: Trond Giske følges av filmskaper Håvard Bustnes i Upnorth Film i en kommende dokumentar. Foto: Upnorth Film / NFI Vis mer

Storeslem til Giske-dokumentar

Prisbelønt regissør er tildelt 1,8 millioner kroner i støtte til dokumentaren «Trond Giske - Makta rår».

Publisert
Sist oppdatert

Regissør Håvard Bustnes og Trondheim-baserte Upnorth Film får 1,8 millioner kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen «Trond Giske - Makta rår», melder Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Bustnes sier til Dagbladet at han startet opptakene i august 2018.

- Filmen forteller historien om Trond Giske fra han var ungdomspolitiker og deltok på sin første TV debatt i 1992 og fram til i dag. Jeg ønsker å lage en film om et av de største fallene i norsk politikk som er interessant både for støttespillere og motstandere av Giske, sier Bustnes.

På spørsmål om det siste årsmøtet og den dramatiske kampen om ledervervet i Trøndelag Ap også blir en del av filmen, svarer han bekreftende.

- Ja, vi er ikke ferdig med opptakene, sier Bustnes.

- Talentfull

<strong>FILMSKAPER:</strong> Regissør Håvard Bustnes fotografert under Tromsø internasjonale filmfestival i 2018.
Foto: Marius Fiskum / Dagbladet
FILMSKAPER: Regissør Håvard Bustnes fotografert under Tromsø internasjonale filmfestival i 2018. Foto: Marius Fiskum / Dagbladet Vis mer

Prosjektet følger Trond Giskes karriere og fall, opplyser NFI:

«Dokumentarfilmen følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene, og ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.»

- Unik tilgang

Filmkonsulent Helle Hansen i NFI begrunner pengestøtten blant annet med Bustnes´ unike tilgang til Giske. Videre tror Hansen at det er en film «for både motstandere og tilhengere av Giskes prosjekt, politikk og person».

Det er tidligere kjent at Bustnes har vært til stede under årsmøtet i Trøndelag Ap i fjor , der Giske var foreslått som styremedlem, under bryllupet med Haddy Njie i Nidarosdomen og på valgvaken til Trondheim Ap på Royal Garden.

Millionbudsjett

«Trond Giske - Makta rår» har et budsjett på nesten 5,7 millioner kroner. Prosjektet var i en periode et samarbeid mellom Upnorth Film og NRK, men VG meldte i april at NRK trakk seg som partner.

Dokumentarfilmen har ifølge NTB fokus på hele historien til Giske, fra AUF-perioden fram til i dag. Dermed blir det også en film om de store kontroversene rundt Giske de siste åra.

- Ja, jeg kommer til å gå inn i varslingssaken. Det er umulig ikke å ta det med i en film om Trond Giske, har Bustnes tidligere uttalt overfor NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer